Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii despre somajul tehnic

Autor: L.S.
Actualizat: 29 apr 2020, 08:00

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat ce se va întâmpla cu șomajul tehnic după data de 15 mai, dată la care expiră starea de urgență și multe dintre restricții se vor ridica.

Ministrul Muncii a subliniat faptul că se doreşte înlocuirea şomajului tehnic cu o măsură activă pentru a fi reluată activitatea.

Somajul tehnic dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii

Violeta Alexandru a precizat că vrea să înlocuiească șomajul tehnic cu o măsură activă, mai exact este vorba despre suportarea de către stat a unei părți a salariilor date de către angajatori. Ea a mai adăugat că la început sprijinul va fi mai consistent, apoi se va diminua.

Intenţia noastră e să înlocuim şomajul tehnic cu o măsură activă, adică suportarea de către stat a unei părţi a salariilor date de angajatori. Trebuie să facem o analiză a sectoarelor care au suferit şi cum au suferit. Intenţia noastră e să transformăm acest mecanism într-o măsură de sprijin activ. Sprijinul va fi mai consistent la început, apoi diminuat. Dorinţa e să înlocuim şomajul cu măsură activă pentru a fi reluată activitatea.

Admit că premisa de la care plecăm e că raţiunea şomajului tehnic şi continuarea cu alte măsuri e aceea a menţinerii continuităţii dintre angajat şi angajator. de aceea nu am făcut o investiţie în măsurile clasice de şomaj. Noi ne-am asumat că ne dedicăm măsura şomajului tehnic pentru că el înseamnă suspendarea temporară a contractului. Nu înseamnă că nu sunt atentă la contractele încetate. Ele sunt puţin peste 260.000.

Sunt entităţi care au plătit şomajul din fondurile proprii”, a spus Violeta Alexandru la Adevărul LIVE.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce vor face parintii care se intorc la munca dupa 15 mai, daca nu vor avea cu cine sa lase copiii?

Citeste si: Iohannis: 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o

Citeste si: Nelu Tătaru: "Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul"