Somnul African, o specie de peste din care se prepara numai delicatese culinare VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 17:20

S-or inghesui romanii sa cumpere, crap, pastrav ori somon, dar la ferma unui aradean creste somnul african.

Ei, dar sa nu credeti ca ce vedeti e un somn oarecare. Africanul traieste numai ape incalzite si, atentie, daca pielea lui este udata constant, poate supravietui si pe uscat. Din pacate, nu si pe gratar, acolo unde a ajuns in cele din urma. Bucatile de peste aruncate pe gratarul incins si uns din belsug cu slaninuta lasa un miros innebunitor.

Mergem si in camara, unde cozile de somn african sunt atarnate una langa alta, alaturi de carnatii si caltabosii de casa.
Dar sa va spunem un secret: vecinii nostri, ungurii, se intrec in facut carnati din celebrul peste. La Arad, insa, totul e traditional.

Pestele trebuie sa stea la afumat, in mirodenii, o buna bucata de vreme, ne marturiseste proprietarul. Si bineinteles, servit, apoi, cu o portie zdravana de mamaliguta proaspat scoasa din ceaunul aburind. Priviti doar bucata de peste!

Pentru ca pesti intalnim pretutindeni la vanzare, aradeanului i-a venit o idee, ca sa iasa in fata: va livreaza somnul african, la usa.
Costa mai putin decat salaul, se lauda omul. Asta inseamna ca, pentru cel adus acasa, veti plati 16 lei. Unde mai puneti, gospodinelor, ca nici nu va veti chinui cu el mult timp in bucatarie, pentru ca nu are solzi.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.