Somon cu piele crocanta si piure de mazare
Cost estimativ: 35 de lei pentru 2 persoane
Ingrediente
400 g file de somon
2-3 linguri de unt
O cana de supa sau apa
O ceapa mica
250 g mazare verde congelata.
O lingura smantana de gatit (optional)
Sare, piper, ulei de masline.
zeama de lamaie
Mod de preparare
Somonul se taie in doua bucati egale si se cresteaza din loc in loc pe partea cu pielea pentru a ajuta sa se gateasca mai usor. Se presara cu sare, piper, ulei de masline, astfel incat sa se marineze putin.
Intr-o tigaie incinsa mediu, se pune somonul pe partea cu pielea, se coace 5-7 minute, apoi se intoarce si pe partea cealalta, timp de 1-2 minute.
Intre timp, se face piureul de mazare.
La foc mic, se caleste ceapa in jumatate din unt, pana se inmoaie, se adauga mazarea si se caleste totul cu grija. Se asezoneaza bine, apoi se stinge cu supa si se lasa sa fiarba 10 minute, pana se prepara mazarea. Se scurge bine zeama obtinuta si se trece prin sita, blender sau robot de bucatarie.
Se adauga restul de unt, se corecteaza de gust si se adauga smantana.
Se aseaza piureul pe o farfurie si somonul deasura, se stropeste totul cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Se serveste cald.
Ingrediente
400 g file de somon
2-3 linguri de unt
O cana de supa sau apa
O ceapa mica
250 g mazare verde congelata
O lingura smantana de gatit (optional)
Sare, piper, ulei de masline.
zeama de lamaie
Mod de preparare
Somonul se taie in doua bucati egale si se cresteaza din loc in loc pe partea cu pielea pentru a ajuta sa se gateasca mai usor.
Se presara cu sare, piper, ulei de masline, astfel incat sa se marineze putin.
Intr-o tigaie incinsa mediu, se pune somonul pe partea cu pielea, se coace 5-7 minute, apoi se intoarce si pe partea cealalta, timp de 1-2 minute.
Intre timp, se face piureul de mazare.
La foc mic, se caleste ceapa in jumatate din unt, pana se inmoaie, se adauga mazarea si se caleste totul cu grija.
Se asezoneaza bine, apoi se stinge cu supa si se lasa sa fiarba 10 minute, pana se prepara mazarea.
Se scurge bine zeama obtinuta si se trece prin sita, blender sau robot de bucatarie.
Se adauga restul de unt, se corecteaza de gust si se adauga smantana.
Se aseaza piureul pe o farfurie si somonul deasura, se stropeste totul cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Se serveste cald.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii