„Sora mea geamănă are cancer. Eu nu am, dar am aceleași simptome precum ea”. Două surori din Scoția împart în mod diferit aceeași suferință, de mai mulți ani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 apr 2023, 14:46

În anul 2017, când avea aproximativ zece ani, Sophie Walker a aflat că are o tumoare

Sursa: new york post

Două surori din Scoția, născute în aceeași zi, împart aceeași suferință, dar în moduri diferite, după ce una dintre ele s-a îmbolnăvit de cancer. Totul a început în anul 2017, atunci când Sophie a fost diagnosticată cu cancer renal.

Două surori din Scoția au o legătură atât de puternică, încât, într-o oarecare măsură, împart și boala pe care una dintre ele o are. La aproximativ zece ani, una dintre gemene a fost diagnosticată cu o tumoare numită Wilms.

Două surori din Scoția „împart” boala, după ce una dintre ele a aflat că are cancer

În anul 2017, când avea aproximativ zece ani, Sophie Walker a aflat că are o tumoare, Wilms, care reprezintă cancer renal, o afecțiune destul de gravă care se regăsește, de cele mai multe ori, printre copii.

În timp ce Sophie se luptă cu boala, sora ei, Megan, are aceleași simptome, deși medicii au dat asigurări că starea ei de sănătate nu este pusă în pericol în niciun fel, relatează South West News Service.

Înainte de a primi diagnosticul crunt, Sophie s-a confruntat cu mai multe simptome, precum: dureri de stomac,, crame, dureri de spate, pierdere în greutate. Cu toate că Megan nu avea nicio problemă, a resimțit și ea aceleași lucruri.

„Când Sophie a fost diagnosticată pentru prima dată, Megan avea toate simptomele. Oamenii comentează tot timpul despre cât de bolnavă arată- este chiar mai palidă decât sora ei.

Citește și: „Mi-a zis să îi pregătim hainele și pantofii”. Un bolnav de cancer a fost plimbat între mai multe spitale, timp de câteva luni, fără a primi vreun tratament

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

I s-au făcut toate testele posibile și nu este absolut nimic în neregulă cu ea. Este atât de bizar ”, a povestit Rebecca Walker, mama fetelor pentru sursa menționată anterior, relatează New York Post.

Sophie a avut nevoie de 27 de săptămâni de chimioterapie

Pentru a câștiga lupta împotriva bolii, Sophie a trebuit să facă 27 de săptămâni de chimioterapie și, de când a primit diagnosticul, aceasta a intrat de două ori în remisie, iar boala a recidivat de patru.

Până în luna ianuarie a anului 2020, aceasta s-a aflat în remisie și, în timpul unui RMN, medicii au găsit „ceva îngrijorător” pe coloană.

Potrivit SWNS, când specialiștii au intervenit la nivelul coloanei vertebrale, pentru a efectua biopsia, acul a dislocat mai multe celule canceroase care, ulterior, s-au răspândit în tot corpul. A fost nevoie de trei săptămâni de radioterapie, dar, în decembrie 2021, boala a recidivat.

Citește și: „Era întruchiparea iubirii, a bunătății”. Motivul incredibil pentru care o mamă i-a luat viața fiului ei, prin ștrangulare

„Am mers să o examinăm pe Sophie într-o zi și consultantul ne-a spus că nu mai simte nimic acolo. Dar până a doua zi, am fost chemați din nou. Tot ce a putut spune consultantul a fost că rezultatele nu erau bune, iar ea a început să plângă”, a precizat aceasta.