Sorana Cîrstea, eliminată de la Australian Open de Iga Swiatek! Românca a pierdut în decisiv după ce câștigase primul set

Autor: Andrei Ionescu

Sorana Cîrstea părăsește și ea Australian Open 2022, după ce Simona Halep fusese deja eliminată 

Sursa: Facebook Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a fost eliminată și ea în optimile Australian Open, fiind învinsă de poloneza Iga Swiatek. Anterior a părăsit competiția Simona Halep.

Zi neagră pentru noi la Australian Open. Ambele românce rămase în competiție, Simona Halep și Sorana Cîrstea, au părăsit turneul de Grand Slam.

Prima care a pierdut a fost Simona Halep, învinsă în decisiv de către franțuzoaica Alize Cornet. A urmat meciul Soranei Cîrstea, care a început foarte bine, câștigând primul set cu 7-5, dar a trebuit să se recunoască învinsă, în cele din urmă, poloneza adjudecându-și ultimele două seturi cu 6-3 și 6-3.

La fel ca și în cazul Simonei Halep, Sorana Cîrstea a jucat 3 seturi, iar meciul celor două românce a durat în jur de două ore și jumătate. Din păcate, nicio româncă nu se va afla pe tabloul de la Australian Open 2022 în sferturile de finală.

Iga Swiatek a plâns și ea după meciul cu Sorana Cîrstea, la fel cum a făcut franțuzoaica Alize Cornet, după ce a învins-o pe Simona Halep.

Citeste si: Sorana Cîrstea, victorie de senzație cu Petra Kvitova la Australian Open! Românca a "spulberat-o" pe cehoaică în două seturi rapide!

Sorana Cîrstea, eliminată la Australian Open de Iga Swiatek!

"Acest meci a necesitat atâta energie și mă bucur că voi mi-ați dat această energie, pentru a putea termina meciul bine.

Cam tremuram după primul set, nivelul meu de stres a fost foarte ridicat în acest meci. Am evut emoții. Pentru mine o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală. Trebuie să vă obișnuiți cu asta.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atunci când sunt agresivă, când am inițiativa, când intru în teren am un touch bun și suprafața e rapidă, mă ajută. Sorana a lovit foarte puternic și m-a împins mult în spate. Serviciul îmi dă avantaje când îmi intră mingea. Când servesc bine e de ajuns să câștig două seturi.

Sorana a pus multă presiune pe mine, returna din teren, din fața tușei de fund.

A trebuit să servesc bine și să fiu gata când vine returul. Chiar dacă serveam cu 180 km/h, ea lovea la fel de tare returul. Am încercat să stau în față și să vin eu înspre ea", a declarat Iga Swiatek chiar pe teren, după victoria cu Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek va juca în sferturile de finală de la Australian Open 2022 cu învingătoarea meciului dintre Kaia Kanepi (locul 115 WTA) și Aryna Sabalenka (locul 2 WTA).

Pentru accederea în optimile de finală de la Australian Open 2022, Sorana Cîrstea a obținut un cec de 328.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA.

Citeste si: Simona Halep, eliminată de la Australian Open 2022 de Alize Cornet! Românca, învinsă în 3 seturi!