Sorana Cîrstea răspunde contestațiilor: Motivul real pentru care s-a mutat în Dubai și relația sa cu România

Autor: Andrei Costanda

Sorana Cîrstea a ales să se mute în Dubai, dar continuă să reprezinte România.

Sursa: Instagram / Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea explică mutarea sa la Dubai, criticând lipsa investițiilor în sportul românesc și subliniind că nu a încetat niciodată să reprezinte România pe plan internațional.  

Sorana Cîrstea, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, a fost recent criticată pentru faptul că s-a mutat în Dubai și că nu mai joacă în echipa națională de tenis feminin. Bucureșteanca a decis să clarifice motivele acestei decizii și să răspundă acuzațiilor conform cărora ar fi abandonat România pentru luxul din Emiratele Arabe Unite.

Sorana Cîrstea nu renunță la reprezentarea României

Sorana Cîrstea a explicat că, deși s-a mutat la Dubai, nu a încetat niciodată să reprezinte România pe plan internațional. Tenismena subliniază că mutarea sa nu are legătură cu dorința de a se bucura de lux, ci cu condițiile dificile din sportul românesc și lipsa investițiilor în acest domeniu.

„Federațiile sunt la pământ. Bănuiesc că în toate sporturile, pentru că nu am auzit de niciuna care să fie bine.

E foarte trist ce se întâmplă și că nu se investește în sport. Mă termină treaba asta, pentru că un sport duce o țară pe niște culmi pe care nimic altceva nu poate să o ducă”
a declarat Cîrstea.

Cîrstea a criticat dur starea precară a federațiilor sportive din România, subliniind importanța sportului în promovarea unei țări pe scena internațională. Ea a amintit că a reprezentat România la numeroase competiții și că steagul țării a fost prezent mereu alături de numele său în turneele internaționale.

„Eu, de exemplu, nu am văzut steaguri decât la meciuri sportive: la tenis, la fotbal, la baschet, la handbal. Cred eu sau sper, cel puțin, că am fost un ambasador frumos al României.”, a relatat sportiva.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Tânăr găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara! Manevrele de resuscitare au fost în zadar

Citește și: Cine este noua iubită a lui Horațiu Moldovan? Tânăra a făcut publică relația printr-o postare pe Instagram

Sorana Cîrstea pune cariera individuală pe primul loc

În ceea ce privește retragerea sa din Cupa Federației, Cîrstea a explicat că a jucat pentru echipa națională de la vârsta de 15 ani și că, după mulți ani de dedicare, a simțit nevoia să se concentreze pe cariera sa individuală.

Ea consideră că și-a îndeplinit datoria față de echipa națională și că acum reprezintă România prin performanțele sale individuale.

„Am fost foarte mult criticată pentru că m-am retras din Cupa Federației, acum cinci sau șase ani, însă eu am explicat că am jucat de la 15 ani în echipa națională. Am simțit că mi-am făcut datoria și am vrut să mă concentrez pe cariera mea.

Și sunt un ambasador al României la fiecare turneu la care mă duc. Chit că joc individual, dar lângă numele meu scrie țara și îmi pun drapelul.”, a completat Sorana Cîrstea.

Mutarea la Dubai a fost făcută pentru a se antrena în condiții mai bune și pentru a se bucura de un climat favorabil, mai ales în perioada de iarnă. Cu toate acestea, Sorana subliniază că jumătate din an o petrece tot în București și că România rămâne acasă pentru ea: „M-am mutat acum doi ani în Dubai. Jumătate de an, în general perioada de iarnă, sunt în Dubai, iar în restul anului, din primăvară și până la toamnă sunt în București. Însă, acasă va rămâne tot timpul București, tot timpul România.”.