Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open! Românca a învins-o lejer și pe Kristina Kucova, după victoria de senzație cu Kvitova

Author: Andrei Ionescu

Sorana Cîrstea

Sursa: Facebook Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a învins-o pe Kristina Kucova cu 6-2, 6-4 și s-a calificat în turul trei al turneului de Grand Slam Australian Open 2022.

Sorana Cîrstea a avut nevoie de doar 78 de minute pentru a trece de slovaca Kristina Kucova (31 de ani, locul 96 WTA).

În turul 1 românca a învins-o fără drept de apel pe Petra Kvitova (31 de ani, locul 19 WTA), o jucătoare mult mai titrată decât Kucova.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open!

Sorana Cîrstea și-a asigurat pentru prezența în turul 3 de la Australian Open un cec de 221.000

de dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Românca va avea o misiune dificilă în turul 3, urmând să o întâlnească pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 ani, 11 WTA), finalistă anul trecut la Roland Garros. Pavliucenkova a trecut lejer în turul 2 de australianca Samantha Stosur (6-2, 6-2).

Sorana Cîrstea a întâlnit-o de șase ori până acum pe Pavliucenkova, scorul la întâlniri fiind egal, 3-3.

Pe hard, suprafață pe care se dispută și Australian Open, Pavliucenkova conduce cu 2-1 la întâlniri. Ultima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Anastasia Pavliucenkova a avut loc în 2018, la turneul de la Eastbourne, disputat pe iarbă. Rusoaica a învins-o atunci pe româncă, în trei seturi, în primul tur al turneului. Cîrstea a câștigat primul set cu 6-2, dar le-a cedat pe următoarele, cu 7-5 și 6-4.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Simona Halep, eliminată de la Australian Open! Primele declarații ale sportivei după ce a fost înfrântă de Serena Williams

Sorana Cîrstea:" Australia e locul meu preferat"

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 38 WTA) se simte foarte bine în Australia și pare în mare formă.

"14 ediții? Pare că sunt bătrână.

Au fost câțiva ani dificili. Să fiu aici înseamnă mult pentru mine. Sunt bucuroasă să pot juca în fața publicului australian. Am făcut câteva lucruri înainte de startul turneului. Am fost să văd pinguini, să hrănesc cangurii... am încercat să îmi iau mintea de la tenis și cred că Australia e locul meu preferat, dar și locul preferat al jucătorilor", a declarat Sorana Cîrstea după victoria extraordinară din primul tur de la Australian Open 2022 contra cehoaicei Petra Kvitova.
 

Evident, a fost mult mai bine decât m-am așteptat.  Am jucat multe meciuri cu Petra și mereu a fost greu. Am câștigat unele, am pierdut altele, dar ea e tot timpul o adversară dură, indiferent de rundă sau zi.  Sunt foarte mulțumită cu modul în care am jucat azi, a fost, pur și simplu, peste așteptări. Chiar dacă a fost cu un an în urmă, m-am uitat la meci, m-am uitat pe statisticile de atunci și am încercat să aplic ce a mers bine azi  ”, mai declara Sorana Cîrstea

după victoria cu Petra Kvitova.

Citeste si: Sorana Cîrstea, victorie de senzație cu Petra Kvitova la Australian Open! Românca a "spulberat-o" pe cehoaică în două seturi rapide!

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?