Sorana Cîrstea, victorie de senzație cu Petra Kvitova la Australian Open! Românca a "spulberat-o" pe cehoaică în două seturi rapide!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 oct 2022, 03:15

Sorana Cîrstea, victorie clară cu Petra Kvitova

Sursa: Facebook Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a învins-o fără drept de apel pe Petra Kvitova în primul tur de la Australian Open, scor 6-2, 6-2.

Petra Kvitova e clasată mai sus în topul WTA, locul 19 față de 38, poziția Soranei Cîrstea, dar acest lucru nu a contat de niciun fel în primul tur de la Australian Open.

Sorana Cîrstea a învins-o în doar o oră și 12 minute pe Petra Kvitova, scorul fiind cu totul neașteptat: 6-2, 6-2.

14 ediții? Pare că sunt bătrână.

Au fost câțiva ani dificili. Să fiu aici înseamnă mult pentru mine. Sunt bucuroasă să pot juca în fața publicului australian. Am făcut câteva lucruri înainte de startul turneului. Am fost să văd pinguini, să hrănesc cangurii... am încercat să îmi iau mintea de la tenis și cred că Australia e locul meu preferat, dar și locul preferat al jucătorilor”, a declarat Sorana Cîrstea după victoria de senzație contra cehoaicei Petra Kvitova.

În turul secund, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Kristina Kucova (locul 96 WTA).

Citeste si: Australian Open 2022. Ce românce se află pe tabloul principal la primul turneu de Grand Slam al anului

Sorana Cîrstea a învins-o clar pe Petra Kvitova la Australian Open!

Evident, a fost mult mai bine decât m-am așteptat.

Am jucat multe meciuri cu Petra și mereu a fost greu. Am câștigat unele, am pierdut altele, dar ea e tot timpul o adversară dură, indiferent de rundă sau zi.

Sunt foarte mulțumită cu modul în care am jucat azi, a fost, pur și simplu, peste așteptări. Chiar dacă a fost cu un an în urmă, m-am uitat la meci, m-am uitat pe statisticile de atunci și am încercat să aplic ce a mers bine azi ”, a mai declarat Sorana Cîrstea la finalul meciului cu Petra Kvitova.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

5-4 este scorul întâlnirilor directe dintre Petra Kvitova și Sorana Cîrstea în favoarea jucătoarei din Cehia.

Și Simona Halep și Irina Begu au acces în turul doi de la Australian Open, fostul lider mondial învingând-o pe Magdalena Frech din Polonia, în timp ce Irina Begu a depășit-o pe franțuzoaica Oceane Dodin. 

Dacă Halep a avut un meci destul de lejer în primul tur de la Australian Open, trecând în două seturi de Magdalena Frech, scor 6-4, 6-3, Irina Begu a fost condusă cu un set, dar a revenit și a câștigat partida: 2-6, 7-5, 6-3.

Și debutantele noastre de pe tabloul principal de la Australian Open, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, au obținut accesul în turul 2 al turneului de Grand Slam din Australia.

Citeste si: Simona Halep a învins-o pe Magdalena Frech în două seturi. Prima reacție a româncei după ce s-a calificat în turul doi la Australian Open