Sorin Cîmpeanu a declarat, de curând, potrivit capital.ro, că elevii de clasa a VIII-a vor putea face educație sanitară, dar doar după ce părinții își vor da acordul în scris.
Decizia a fost luată cu scopul de a preveni contactarea bolilor cu transmitere sexuală, dar și de a preveni sarcinile nedorite la minore, mai ales din cauza faptului că România este pe locul 1 în Europa la acest capitol.
Așadar, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a propus ca, în programa școlară a elevilor de clasa a VIII-a să se regăsească și materia numită „educație pentru viață”.
„Această disciplină, educaţie pentru viaţă, urmează să aibă mai multe module, dedicate şi adaptate vârstei elevilor, de la învăţământul primar şi până la finele învăţământulului liceal.
Printre aceste module se găsesc, pe lângă educaţia pentru mediu, juridică, civică, pentru cetăţenie activă, pentru alimentaţie raţională şi elemente de educaţie pentru sănătate. Va fi parte a trunchiului comun, va fi pentru toţi eleviil, nu opţională”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit capital.ro.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Sorin Cîmpeanu a lăudat absolvenții clase a VIII-a, după afișarea notelor de la Evaluarea Națională
Sorin Cîmpeanu s-a declarat mulțumit de numărul mare de elevi care a obținut note de trecere le Evaluarea Națională de anul acesta. Ministrul susține că subiectele au fost mult mai bine realizate anul acesta, dar și că numărul celor care au susținut examentul este mult mai mare decât în anii precedenți.
„Doresc să-i felicit pe elevii care au obţinut rezultate bune la evaluarea naţională. Subiectele au fost extrem de bine formulate. Evaluarea Nationala a fost organizata anul acesta mai bine decat anul trecut.
Le multumesc presedintilor de comisii pentru ca au fost mult mai putine incidente. Prezenta: 155.561 de candidati inscrisi. Este un numar mai mare cu 24.000 decat anul trecut. Am avut prezenti candidati 144.494, cu 25.000 mai mult decat anul trecut.
Numărul mediilor de peste 5, peste 82,3%, ,mai multe medii de peste 5 ca anul trecut. La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare jud. Cluj, cu 92,7 la sută. În București 91,6 la sută, Brăila 91 la sută.
Au fost reliefate și lucruri triste. E inadminsibil ca la partea de grilă să fie diferențe între doi evaluatori. Au putut să fie corectate”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, în cadrul unei conferințe de presă, conform romaniatv.net.