Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului despre închiderea școlilor în timpul iernii. Ce se va întâmpla cu elevii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 sep 2022, 12:52

Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului despre închiderea școlilor în timpul iernii. Ce se va întâmpla cu elevii

Sursa: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre închiderea școlilor pe timp de iarnă. Mai multe persoane au cerut acest lucru, de teama ca elevii să nu treabuiască să ia parte la ore, în frig.

Din cauza sumelor ridicate pe care unitățile de învățământ vor trebui să le achite în această iarnă pentru încălzire, mai multe persoane i-au cerut lui Sorin Cîmpeanu să închidă școlile.

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre închiderea școlilor pe timp de iarnă

Sorin Cîmpeanu a negat vehement această posibilitate. Ministrul Educației a menționat, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, faptul că elevii vor continua să meargă la școală și în timpul iernii.

De asemenea, acesta a dat asigurări conform cărora plata diferențelor de preț va fi suportată de către Guvern, dar și că au fost convocați inspectorii școlari din toată țara, pentru a stabili planul după care vor funcționa unitățile de învățământ în timpul iernii.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Citeste si: Elevii olimpici internaționali vor primi mai mulți bani din partea statului. Cum pot intra în posesia unor premii în valoare de 20.000 lei

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei « România Educată » prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și

de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a explicat Sorin Cîmpeanu pe pagina lui Facebook.

Elevii nu vor mai putea folosi scutirile medicale obținute neregulamentar

Deoarece scutirile medicale sunt foarte des folosite de către elevi pentru a „șterge” și absențele rezultate în urma chiulitului, Timișoara a decis să facă ceva, pentru a schimba acest lucru.

Așadar, conform comunicatului primăriei, serviciile de medicină școlară vor fi digitalizate. Prin urmare, medicii din cabinetele medicale școlare vor avea acces la o bază de date prin intermediul căreia vor putea să verifice datele introduse de medicul de familie.

Citeste si: Ministerul Educației a decis: Fără mediile din gimnaziu la admiterea la liceu! Cum se calculează Media de Admitere la Liceu în 2023

Acolo unde datele nu vor fi în concordanță cu realitatea, se vor aplica măsuri punitive. Prin această măsură, se încearcă descurajarea elevilor de a chiuli de la ore și de a-și asuma responsabilitatea faptelor lor.