Sorin Cîmpeanu declară că este posibil ca elevii să se întoarcă în format fizic la școală după încheierea vacanței de două săptămâni: „Școala va începe”

Author: Redactia WOWbiz

Sorin Cîmpeanu declară că este posibil ca elevii să se întoarcă în format fizic la școală după încheierea vacanței de două săptămâni: „Școala va începe”

Sursa: PixaBay

Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că își dorește ca elevii să se întoarcă în format fizic în bănci la data de 9 noiembrie, după terminarea vacanței de două săptămâni, impusă din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-COV-2. Ministrul Educației a vorbit și despre alte decizii luate în legătură cu anul școlar curent.

Toate școlile din România se află la momentul actual într-o vacanță impusă din cauza creșterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2. Sorin Câmpeanu, a declarat în mod oficial că elevii se vor întoarce la cursuri pe 8 noiembrie.

În ciuda dorinței Ministrului Sănătății de reîntoarcere la școală în format fizic, opțiunea revenirii în format online reprezintă încă o posibilă variantă. Decizia conform căreia elevii se vor întoarce în bănci va fi luată în urma consultării cu autoritățile sanitare despre evoluția pandemiei de COVID-19 și va fi anunțată pe 5 noiembrie.

„Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile", a declarat Sorin Cîmpeanu despre posibilitatea revenirii la școală față în față.

Se reduce numărul examenelor semestriale

Ministrul Educației a luat decizia conform căreia numărul de teze va fi redus în timpul acestui an școlar, astfel încât elevii din ciclul liceal vor susține trei teze în loc de patru, cum era în mod normal, iar elevii de clasa a opta vor da doar două teze, în loc de trei. Mai mult decât atât, s-a stabilit și faptul că aceste examene semestriale vor fi susținute față în față, indiferent de modul de organizare al orelor de curs.

 „Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Cu prezenţă fizică", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Când vor recupera elevii orele pierdute?

Citeste si: Ce scenarii ia în considerare Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie? Formatul online este ultima variantă care se ia în considerare

S-a stabilit data la care vor fi recuperate orele de curs pierdute din cauza impunerii forțate a vacanței de două săptămâni. Elevii din toată țara vor recupera aceste ore după întoarcerea în bănci din vacanța de iarnă, mai exact începând cu data de 10 ianuarie.

Mai mult decât atât, s-a luat și decizia conform căreia semestrul al doilea al anului școlar se va decala cu o săptămână, începând astfel la data de 17 ianuarie.

 „Dacă elevilor de gimnaziu și liceu le dai două săptămâni de vacanță în semestrul 1, trebuie să recuperezi două săptămâni în semestrul 1. Acele două săptămâni vor fi 3-14 ianuarie. Și ai încheiat cele 14 săptămâni din semestrul 1.

Pentru grădiniță și primar, ai pierdut o singură săptămâna, care va fi suplinită de săptămâna 10-14 ianuarie. Și ai închis și pentru ei semestrul I la 14 săptămâni. Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin- să păstrăm datele pentru examenele naționale. Deci avem nevoie de recuperarea unei săptămâni din semestrul doi, pentru a avea 20 de săptămâni din semestrul doi. Singura variantă este aceea de a acorda o săptămână de școală în loc de „Școala Altfel”.

Decizia finală o vom anunța pe 5 noiembrie, pentru că nu are sens să modifici structura anului școlar, să faci un anunț că revii la școală pe 8 noiembrie și să te trezești pe 8 noiembrie că situația epidemiologică nu permite. De asta am spus 5 noiembrie, vineri, și de asta apare și în decizia CNSU, dată la care sunt obligat să dau ordinul de ministru cu modificarea structurii. Pe 5 noiembrie vom avea date certe cu privire la numărul de infectări”,  a declarat Ministrul Educației.

Citeste si: Când se întorc elevii la ore în format fizic? Ce șanse mai există ca școala să fie făcută în bănci