Sorin Cîmpeanu trage concluzii, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională. Câți elevi au luat note peste 5

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 iun 2022, 12:31

Sorin Cîmpeanu trage concluzii, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională.

Sursa: Sursa: Sorin Mihai Cimpeanu

În urmă cu doar câteva ore, astăzi, 23 iunie, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. La scurt timp după acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste 82% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obținut „medii de peste 5”.

Sorin Cîmpeanu a reacționat, după ce notele de la Evaluarea Națională au fost afișate. Acesta a spus că rezultatele din anul curent sunt mult mai bune decât cele din anul 2021, deoarece mai bine de 82% dintre elevi au obținut medii de trecere.

Mai mult decât atât, ministrul Educației a mai adăugat faptul că și modul de organizare al examenului a fost mult mai eficient și, în mare măsură, rezultatele sunt mulțumitoare.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, în anul 2022, au fost 221 de medii de 10, 810 note de 10 la Limba română și 2966 de medii de 10 la Matematică.

Citeste si: S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Ministrul Educației: „Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut” Elevii de gimnaziu află astăzi ce note au luat la Limba și literatura română și matematică

Sorin Cîmpeanu se declară mulțumit de rezultatele de anul acesta

„Doresc să-i felicit pe elevii care au obţinut rezultate bune la evaluarea naţională. Subiectele au fost extrem de bine formulate. Evaluarea Nationala a fost organizata anul acesta mai bine decat anul trecut. Le multumesc presedintilor de comisii pentru ca au fost mult mai putine incidente.

Prezenta: 155.561 de candidati inscrisi.

Este un numar mai mare cu 24.000 decat anul trecut. Am avut prezenti candidati 144.494, cu 25.000 mai mult decat anul trecut. Numărul mediilor de peste 5, peste 82,3%, ,mai multe medii de peste 5 ca anul trecut.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126

de elevi. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare jud. Cluj, cu 92,7 la sută. În București 91,6 la sută, Brăila 91 la sută.

Citeste si: Parlamentul a adoptat legea educației sexuale în școli. Cum se va numi materia pe care o vor studia elevii și la ce clase va fi predată

Au fost reliefate și lucruri triste. E inadminsibil ca la partea de grilă să fie diferențe între doi evaluatori. Au putut să fie corectate”, a spus Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă, conform romaniatv.net.

Sorin Cîmpeanu este îngrijorat în ceea ce privește examenul de Bacalaureat

Sorin Cîmpeanu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la examenul de Bacalaureat, deoarece din ce în ce mai puțini absolvenți de liceu s-au înscris pentru a-l susține.

„Avem puțin peste 126.000 de candidați înscriși anul acesta. Anul trecut am avut peste 133.000 de candidați, în anul 2020 am avut peste 155. 000 de candidați. Este îngrijorător acest trend descrescător din două motive: motivele ce țin de demografie sunt cât se poate de clare, dar îngrijorarea pe care mi-am exprimat-o de mult timp cu privire la efectele perioadei de criză sanitară, din păcate, se confirmă.

Aș vrea să precizez faptul că până în anul 2012 aveam în fiecare an peste 200.000 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat iar acum avem puțin peste 126.000. În anul 2008 am avut un vârf de peste 225.000 de elevi înscriși la Bac”, a spus ministrul Educației, conform Euronews România, relatează edupedu.ro.