Sorin Grindeanu, despre realizarea metroului din Cluj. Ministrul Transporturilor îl dă exemplu bun pe Emil Boc: "E unul din cei mai buni!"

Author: Diana Tilă

Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, este invitatul din această seară la “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Sorin Grindeanu răspunde la cele mai incomode întrebări în emisiunea moderată de Denise Rifai, la Kanal D! Politicianul se află față în față cu Denise Rifai și răspunde la cele 40 de întrebări care au rolul să dezvăluie aspectele din viața sa profesională, dar și pe cele ale vieții personale.

Una dintre întrebările pe care i le-a adresat Denise Rifai a fost despre Emil Boc.

Iată ce a spus Grindeanu despre primarul Clujului!

Citeste si: Ce vârstă are Sorin Grindeanu. Iată cu ce se ocupa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii înainte de a intra în politică

Emil Boc, cel mai bun primar din România?! Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

În 2015, Sorin Grindeanu era preşedintele interimar PSD Timiș. În acea perioadă, politicianul a susținut că Nicolae Robu, primarul Timișoarei la acea vreme, vrea să arunce bani pe studiul de fezabilitate pentru realizarea liniei de metrou în Timişoara, în condițiile în

care construcția unui singur kilometru ar costa în jur de 60 de milioane de euro. 

"S-au aruncat bani pe studiul de fezabilitate, kilometrul de metrou fără proiectare, fără studii, fără alte costuri, în acest mediu, și m-am interesat la Ministerul de Transport atunci când a fost repusă pe tapet, în Timișoara, chestiunea cu metroul este de 60 de milioane de euro kilometrul. Atâta este costul”, a afirmat Grindeanu în 2015.

Citeste si: Cine sunt părinții lui Sorin Grindeanu! Ana și Nicolae Grindeanu au sărbătorit jumătate de secol împreună

Cu toate acestea, Sorn Grineanu îl susține pe Emil Boc în ceea ce privește metroul de la Cluj.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Se face.

Am discuții dese cu domnul Emil Boc, se face, pentru că e pe fonduri PNRR”, a spus Grindeanu, n urmă cu câteva luni.

Ajuns sub tirul întrebărilor jurnalistei, Denise Rifai, Sorin Grindeanu a spus dacă Emil Boc este cel mai bun primar din România, având în vedere că pe acesta la susținut când a decis să facă metrou în Cuj.

"E unul din cei mai buni! Permiteți-mi să nu fac clasamente, dar la modul în care relaționăm, și nu e singurul proiect pe care relaționăm, încearcă să pună în aplicare dezvoltarea pe infrastructură.

Vorbim și de centură, săptămâna trecută am vorbit cu dânsul legat de partea de centură care lipsește la Cluj și are trebuie să fie pașii.

Dialogul există! Aici nu e vorba de culoare politică. Eu nu am tratat și nu le voi trata niciodată de acest tip.

În momentul când construiești o autostradă, nu e PSD-istă, Liberală sau USR-istă, o faci pentru toată lumea.

În momentul în care faci proiecte de acest tip, care încep să prindă contur, faci pentru toți clujenii.

În cazul Timișoarei, pe mine mă miră următorul lucru. Având un primar USR-ist, în momentul în care s-a făcut PNRR-ul la Transporturi era un primar USR-ist. La Ministerul Fondurilor Europene era domnul Ghinea, care era tot USR-ist. Domul primar Fritz nu a fost în stare să introducă în PNRR, așa cum Clujul a putut să-și introducă finanțare pe metrou, niciun proiect major pentru Timișoara", a declarat Sorin Grindeanu.

Pentru a afla ce a mai declarat Sorin Grindeanu, urmărește materialul video de mai jos!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.