Încarcerat în Atena, Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar. Acuzațiile acestuia merg către conducerea instituției

Author: Andreea Buinoschi

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este încarcerat în Atena, Grecia, țara în care a fugit înainte de a fi condamnat la închisoare. Acesta a primit condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul de abuz în serviciu, luare de mită și constituirea unui grup infracțional organizat.

Sorin Oprescu se află în arest în Atena, Grecia. Acolo, acesta a luat o decizie radicală care îi vizează pe foștii săi colegi de la Spitalul Universitar.

Conform România TV, după ce a primit mai multe acuzații grave din partea Spitalului Universitar, Sorin Oprescu a reacționat, luând decizia de a da în judecată conducerea instituției, motivând că a fost demis ilegal.

Citeste si: Sorin Oprescu, surprins de paparazzi! Cum se răsfață fostul edil al Capitalei

Totul a început de la o întâlnire pe care fostul primar ar fi avut-o în perioada pandemiei, atunci când astfel de evenimente nu puteau avea loc, ceea ce a dus la o încălcare a protocolului Spitalului Universitar. În consecință, conducerea spitalului a fost dată în judecată de către Sorin Oprescu, relatează Playtech.ro

Termenul în procesul intentat de Sorin Oprescu a fost stabilit pentru ziua de luni, la ora 14, la Curtea de Apel București

De asemenea, situația este mai complicată decât s-a crezut inițial, deoarece Sorin Oprescu are un proces intentat pe numele său chiar de către Spitalul Universitar unde a fost șef de secție de Chirurgie generală IV.

În consecință, foștii săi colegi au deschis un proces împotriva fostului primar prin intermediul căruia au contestat o executare silită a lui. Prin urmare, prezentarea la tribunal este stabilită pentru data de 6 iunie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În decizia magistraților este admisă „excepţia necompetenţei materiale, invocată de intimat (n.r. – Sorin Oprescu), cu privire la capătul din cererea principală având ca obiect contestaţie privind lămurirea înţelesului, întinderii, aplicării sentinţei civile nr.1439/01.03.2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Declină competenţa de soluţionare a capătului din cererea principală având ca obiect contestaţie privind lămurirea înţelesului întinderii, aplicării sentinţei civile nr.1439/01.03.2021

în favoarea Tribunalului Bucureşti secţia a VIII a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Disjunge celelalte capete ale cererii principale având ca obiect contestaţie la executare şi dispune formarea unui nou dosar cu obiectul contestaţie la executare cu termen la data de 07.03.2022. Constată că la dosarul nr.5005/302/2022 rămâne ataşat dosarul nr. 23161/302/2021. Fără cale de atac”.

Citeste si: BREAKING NEWS Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare! Fostul edil nu s-ar afla în România! Când ar fi plecat din țară

Sorin Oprescu a declarat că nu vrea extrădarea în România și vrea să fie judecat în Grecia

Acesta și-a motivat decizia spunând că, în România, judecata sa nu ar fi una corectă, motiv pentru care își dorește ca procesul să se desfășoare în Grecia.

După ce polițiștii nu l-au găsit pe Sorin Oprescu la domiciliul său pentru a-l încarcera, fostul primar a fost dat în urmărire internațională.