Sorin Oprescu își vrea înapoi bunurile sechestrate. Statul l-a lăsat fără două case și fără o sumă mare de bani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 apr 2023, 10:00

Sorin Oprescu își vrea înapoi bunurile sechestrate. Statul l-a lăsat fără două case și fără o sumă mare de bani

În cadrul dosarului în care Sorin Oprescu a fost condamnat la închisoare, a fost instituită măsura confiscării bunurilor fostului primar. În urma acestei decizii, Sorin Oprescu a rămas fără două case, dar și fără o sumă mare de bani.

După ce Statul a pus sechestru pe două case și pe o sumă importantă de bani, Sorin Oprescu a cerut ca sechestrul să fie ridicat. Fostul primar al Capitalei a cerut acest lucru cu doar două zile înainte ca magistrații greci să respingă cererea sa de extrădare.

Sorin Oprescu a introdus o acțiune civilă

Pe data de 19 iulie 2022, Sorin Oprescu a introdus o acțiune civilă prin care a solicitat ridicarea sechestrului.

Cererea a fost înregistrată la Tribunalul București, dar, conform fanatik.ro, relatează romaniatv.net, data primului termen de judecată încă nu a fost stabilită.

Pe data de 13 mai, Curtea de Apel București a decis ca mai multe bunuri ce se aflau în posesia lui Sorin Oprescu să fie confiscate.

Unul dintre imobilele aflate sub sechestru se află în cartierul Primăverii și despre care judecătorii au declarat că a fost achiziționat prin intermediul unui interpus, în persosna Adrianei Nica, partenera acestuia.

În continuare, a doua vilă este cea din comuna Ciolpani, județul Ilfov. Mai mult decât atât, s-a mai pus sechestru și pe suma de 9.500 de euro, dar și pe suma de 102.400 de lei. Conform judecătorilor, sumele ar reprezenta mita pe care Sorin Oprescu ar fi primit-o.

Citeste si: Sorin Oprescu încearcă să scape de executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sorin Oprescu poate să obțină ridicarea sechestrului, dacă sentința sau efectele sale sunt suspendate sau dacă prejudiciul este acoperit de către persoana care este condamnată.

Grecia nu a fost de acord cu extrădarea lui Sorin Oprescu

Pe data de 21 iulie 2022, Curtea de Apel din Grecia a respins cererea înaintată de România  cu privire la extrădarea fostului primar al Capitalei, deoarece Sorin Oprescu a plătit o cauțiune în valoare de 5.000

de euro.

În consecință, Sorin Oprescu va rămâne în Grecia pe o perioadă nedeterminată, deoarece magistrații eleni au declarat că bolile de care acesta suferă ar fi agravate de condițiile din penitenciarele din România, potrivit hotnews.ro.

Acest lucru a fost confirmat și de Adriana Nica, actuala lui parteneră. „Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate.

Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.

Citeste si: Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia

Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce.

Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare”, a declarat iubita lui Sorin Oprescu.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.