Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Motivul pentru care Curtea de Apel din Grecia a luat această decizie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 apr 2023, 00:05

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Motivul pentru care Curtea de Apel din Grecia a luat această decizie

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat de fapte de corupție. Acesta a fost prins în Grecia și, deși România a cerut ca acesta să fie extrădat, Curtea de Apel din Grecia a respins acest lucru.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la închisoare la 10 ani și 8 luni cu executare, pe data de 13 mai. Fostul primar a fost acuzat de fapte de corupție și a fost reținut în Grecia și, când se aștepta extrădarea lui, Curtea de Apel din Grecia a decis că aceasta nu va avea loc.

Sorin Oprescu a plătit o cauțiune în valoare de 5.000 de euro

România a înaintat o cerere prin care se dorea extrădarea lui Sorin Oprescu în țară, dar ieri, 21 iulie, Curtea de Apel din Grecia a decis să o respingă, după ce fostul primar a plătit o cauțiune în valoare de 5.000 de euro.

Conform antena3.ro, relatează hotnews.ro, magistrați din Grecia au decis ca Sorin Oprescu să nu fie extrădat pe motiv că bolile de care suferă sunt serioase, iar condițiile din penitenciarele din România nu oferă condiții decente și nici nu îi permit să se trateze.

În consecință, Sorin Oprescu va rămâne în Grecia pe o perioadă nedeterminată.

Fostul edil al Capitalei a fost acuzat că a primit suma de 25.000 de euro, în septembrie 2015, de la Bogdan Popa, fostul director al Administrației Cimitirelor. Inițial, Sorin Oprescu fusese condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Citeste si: Sorin Oprescu încearcă să scape de executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După mai mult de șase ani, în care au avut loc mai multe procese, Curtea de Apel București a pronunțat decizia finală.

Partenera lui Sorin Oprescu susține că acesta suferă de boli foarte grave

Adriana Nica, partenera lui Sorin Oprescu, a declarat că acesta are grave probleme de sănătate care s-ar înrăutăți foarte mult, dacă acesta ar sta în închisorile din România.

În consecință, aceasta a cerut să se țină cont de starea lui de sănătate, explicând, de asemenea, că nu a fugit în Grecia, așa cum se spune, ci că acolo este, de fapt, reședința sa.

„Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia.

Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.

Citeste si: Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia

Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare”, a declarat iubita lui Sorin Oprescu.