Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la DOI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:39

Sorin Oviu Vintu a fost condamnat, marti, 2 octombrie la doi ani de inchisoaere cu executare pentru fovorizarea lui Nicolae Popa, in timp ce Octavian Turcan a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, in acelasi doasar.

Soferul lui Vintu a fost de asemenea condamnat de instanta Tribunalului Bucuresti la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Decizia nu este definitiva si poate fin contestata de cei trei si de procurori la Curtea de Apel Bucuresti. 

 

Pe data de  12 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan au fost trimisi in judecata de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme pentru favorizarea lui Nicolae Popa si a lui Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, pentru complicitate la aceasta infractiune.

 

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman care garantase, a fost obligat sa plateasca circa 100 de milioane de euro.

 

 

Popa a plecat din tara la scurt timp dupa prabusirea, in 2000, a Fondului National de Investitii.

La aproximativ doi ani de la dispartia lui Popa, autoritatile romane au emis penumele lui un mandat international de arestare.

 

Procurorii au stabili, ca in perioada 2009- inanuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis din totatul sumei anuale de 200.000 de euro, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro- sume "convenite cu condamnatul Popa Nicolae".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Banii ii erau necesari condamnatului pentru a se ascunde. Astfel incat Sorin Ovidiu Vintu ajutat Octavian Turcan a facut transferul sumei de 50.000 de euro.

 

De asemenea pe data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, ar fi transmis o alta transa de 20.000 de euro.

 

In momentul de fata, Sorin Ovidiu Vintu savarseste un an de detentie pentru santajarea si amenintarea lui Sebastian Ghita.

Sursa: Mediafax.ro