Soufle de branza

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 portii


Ingrediente

50 g unt
50 g faina
500 ml lapte
O ceapa mica
O foaie de dafin
Sare piper
6 oua separate
100g Branza matura, Svaiter, emmental, chedar, cascaval
80 g branza rasa uscata (parmesan)
O lingurita Mustar de dijon
Zeama de lamaie

Mod de preparare

Pregatim tava, cuptorul.
O tava de 20 cm si adanca de 5-8 cm, o ungem cu unt si presaram parmesan ras si dam la rece pana avem gata compozitia.

Cuptorul la 200°C sau gaz 6.

Punem la foc mic laptele, ceapa tocata marunt, dafinul, fierbem 5 minute pentru ca aroma sa patrunda bine in lapte, apoi lasam de-o parte pana facem o mixtura de 50g unt cu 50 g faina.
Strecuram apoi amestecam treptat mixtura de unt cu faina, amestecam si galbenusurile, branza matrura rasa, o treime de parmesan, mustarul si amestecam continuu timp de cateva minute sa se omogenizeze si sa se mai raceasca putin ca galbenusurile sa nu se faca omleta.

Verificam de sare si piper si asezonam dupa gust.

Batem albusurile spuma tare.
O treime din albusuri o amestecam energic in compozitia noastra, iar cealalta parte o amestecam cu grija sa pastram consistenta pufoasa a amestecului.
Umplem forma si dam la cuptor, coacem timp de 10 minute si apoi lasam focul putin mai incet, la 180°C/ gaz 4.
Cand a crescut suficient si capata o culoare aurie, scoatem si servim cat mai curand altfel se intareste.


 

Taguri: