South Park scapa de sub urmarire penala. Afla cine a dat in judecata realizatorii serialului de desene animate!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:14

Matt Stone si Trey Parker, creatorii celebrului serial de desene animate South Park, au intrat in atentia gruparii religioase numita Biserica Scientologica dupa difuzarea in 2006 a unui episod in care ironizau ideologia gruparii.

In episod aparea un personaj care il reprezenta pe actorul american, Tom Cruise, cunoscut ca fiind un adept inrait al miscarii scientologice. Prin aparitia acestui personaj, realizatorii serialului de desene animate il satirizau atat pe Tom Cruise, cat si Biserica Scientologica.

Imediat dupa difuzarea serialului, oficialii Bisericii Scientologice s-au adresat unei institutii specializate care monitorizeaza continutul difuzat pe micul ecran. Ei au depus plangere impotriva lui Matt Stone si Trey Parker pentru grave prejudicii aduse imaginii gruparii religioase.
Biserica Scientologica a fost rugata sa aduca dovezi concludente ale prejudiciului, iar institutia americana s-a angajat sa motitorizeze atent pe viitor continutul serialului de desene animate, South Park.

Dupa mai multi ani in care Biserica Scientologica nu a reusit sa prezinte dovezi evidente ale prejudiciului, institutia americana a anuntat incetarea monitorizarii continutului serialului South Park, continut care ar fi stat la baza unui proces.

South Park este cunoscut prin modul in care ridiculizeaza diferite persoane publice din viata sociala, politica americana si nu numai.
Subiectele care stau la baza episoadelor sunt alese cu grija, iar pe langa satira, realizatorii serialului incearca sa atraga un semnal de alarma asupra unor abuzuri de orice fel. Aproape toate starurile americane sau diverse figuri la nivel mondial au fost ironizate.

Nu este prima data cand cineva protesteaza impotriva realizatorilor Matt Stone si Trey Parker. Cea mai ampla miscare de protest s-a inregistrat in aprilie 2010 dupa difuzarea unui episod in care era portretizat profetul Mohamed.
Un grup de musulmani din New York chiar au amenintat cu moartea realizatorii serialului.

 

Taguri: