Ingrediente
Pentru spaghete:
2 oua
200 g faina
1 praf de sare
Pentru sos bolognese:
o ceapa
1 morcov
300 g carne tocata amestec
1 cutie de rosii cuburi
Sare, piper, foi de dafin, cimbru, ulei de masline
Mod de preparare
Aluatul de paste se face intr-un castron amestecand oul cu un praf de sare si cu faina si framantand pana devine o coca de o consistenta moderata.
Pe o masa se presara cu faina si se intinde aluatul cu un sucitor pana ajunge la grosimea de un milimetru si jumatate.
Se ruleaza foaia obtinuta si taie in fire de 1 mm latime – spaghetti, apoi pastele obtinute se mai presara cu ceva faina pana vor fi puse la fiert.
Se rad ceapa si morcovul si se pun la calit impreuna cu o lingura de ulei de masline, dafinul si cimbrul.
Cand ceapa s-a calit se adauga carnea tocata si se caleste pana prinde putina culoare.
Se adauga rosiile si se calesc pana se face un sos gros de carne.
Se fierb pastele 2-3 minute in apa cu sare apoi se amesteca cu sosul.