Ingrediente
Spaghete 500 g
Ceapa 1 buc
Unt 60 g
Pulpa de dovleac 1 kg
Nucsoara
Smantana lichida 100 ml
Supa de legume 150 ml
Cascaval afumat 150 g
Sare, piper
Fructe de mare 350 g
Parmezan 100 g
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare.
Separat se caleste ceapa in unt, se adauga pulpa de dovleac taiata cubulete si se inabusa cu supa de legume.
Se lasa sa fiarba 20 minute, apoi se ia de pe foc se pune smantana lichida, nucsoara, sare, piper, se paseaza si se adauga cascavalul afumat ras.
Intr-o alta tigaie se calesc la foc iute fructele de mare timp de 1-2 minute.
In tigaia cu sos de dovleac se pun fructele de mare si spaghetele fierte si scurse de apa, se amesteca.
Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.