Spaghete integrale cu pesto a la genoveze (pt 600 g paste)
Una din cele mai vechi retete de sos pentru paste!
Ingrediente
50 g busuioc proaspat
1/2 pahar Ulei de masline
6 linguri parmezan ras
Branza Pecorino (optional)
1-2 catei de usturoi (depinde de marimea lor)
1 lingura Seminte de pin (sau nuci)
Sare grunjoasa (dupa gust)
500 g spaghete integrale
Mod de preparare
Puneti usturoiul impreuna cu sarea grunjoasa intr-un mojar de marmura.
Pasati bine si adaugati busuiocul. Zdrobiti-l prin miscari circulare, pana se lichefiaza si devine sticlos. Adaugati semintele pinoli si continuati. Dupa ce s-au omogenizat, adaugati parmezanul. La sfarsit, picurati uleiul, putin cate putin.
Aceasta este reteta clasica de pesto. Daca va grabiti, puteti pune toate ingredientele intr-un blender:).
Fierbeti pastele al dente, pastrand putina apa in care au fiert. Adaugati sosul peste paste si in caz ca sosul nu este suficient de lichid, adaugati un strop din apa in care au fiert pastele.
Ingrediente
50 g busuioc proaspat
1/2 pahar ulei de masline
6 linguri parmezan ras
Branza Pecorino (optional)
1-2 catei de usturoi (depinde de marimea lor)
1 lingura seminte de pin (sau nuci)
Sare grunjoasa (dupa gust)
500 g spaghete integrale
Mod de preparare
Puneti usturoiul impreuna cu sarea grunjoasa intr-un mojar de marmura.
Pasati bine si adaugati busuiocul. Zdrobiti-l prin miscari circulare, pana se lichefiaza si devine sticlos. Adaugati semintele pinoli si continuati.
Dupa ce s-au omogenizat, adaugati parmezanul. La sfarsit, picurati uleiul, putin cate putin. Aceasta este reteta clasica de pesto. Daca va grabiti, puteti pune toate ingredientele intr-un blender.
Fierbeti pastele al dente, pastrand putina apa in care au fiert.
Adaugati sosul peste paste si in caz ca sosul nu este suficient de lichid, adaugati un strop din apa in care au fiert pastele.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii