Spaghetti Carbonara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 25 lei pentru 5 persoane


Ingrediente

1 pachet spaghetti (500g)
4 galbenusuri+ un albus
200 g bacon cubulete
150 g branza veche maturata (eventual parmezan)
2 linguri ulei de masline
Sare si piper


Mod de preparare

Fierbeti pastele in apa clocotita cu putina sare in jur de 5 minute (in functie de tipul de spaghetti).
Verificati muscand un fir de pasta si daca este prea tare si se lipeste de dinti inseamna ca mai trebuie lasata, avand insa grija sa nu le fierbeti prea tare (altfel nu vor
mai absorbi sosul).
Prajiti baconul intr-o tigaie pentru a elimina excesul de grasime apoi scoateti-l pe un servetel sa se elimine si mai mult din grasimea in exces.
Intr-un castron amestecati oul si galbenusurile, amestecati pentru a omogeniza, apoi adaugati branza si amestecati pana aveti un sos gros ca o smantana. Adaugati sare si piper si eventual o lingura din apa de la paste. Adaugati baconul si amestecati.

Puneti pastele fierbinti peste sosul obtinut si amestecati, caldura pastelor va gati oul suficient cat sa nu fie indigest.


 

Taguri: