Spălarea mașinii pe modul manual – Cum să îți îngrijești autovehiculul din dotare, la spălătoria din cartier

Autor: Oana Picerea

De multe ori, “hai să mergem să spălăm mașina” înseamnă alegerea unei spălătorii manuale, în care posesorul autovehiculului respectiv este cel care se ocupă cu înfrumusețarea ei.

Chiar dacă sunt atât de multe spălătorii automate sau cu angajați dedicați, uneori, există o plăcere sublimă de a spăla personal mașina, lucru pe care îl cunosc atât bărbații cât femeile. În acest articol poți descoperi câteva trucuri pentru a “petrece” timp de calitate spălând mașina personală.

Cum să îți cureți mașina și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

  • Jetul de spumă elimină praful și impuritățile

Deși poate părea o joacă spălatul mașinii pe modul manual, în realitate însă este destul de mult de muncă. Procesul începe cu folosirea spumei dedicate pentru curățarea caroseriei de mașini, bazată pe ingrediente care protejează suprafața acesteia.

Două sau trei minute de periaj cu această spumă sunt suficiente pentru a îndepărta praful și impuritățile depuse de la ultima spălare. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la firicelele de nisip sau pietricelele existente pentru că nu vor zgâria parbrizul, acesta fiind protejat de peria specială pe care o manevrezi.

  • Jetul de apă elimină spumă și mizeria

Se trece mai departe la folosirea furtunului cu apă preț de câteva minute și se insistă pe zona roților și a părțilir de jos a ușilor. Chiar dacă acestea sunt primele care se murdăresc, este recomandată spălarea frecventă a acestora pentru a menține un aspect curat și îngrijit al mașinii. Iar dacă a sosit momentul să înlocuiești setul de covorașe auto, poți accesa Autogedal.ro și descoperi oferta lor de accesorii pentru mașini.

  • Ștergerea mașinii, un pas important și… relaxant

Poate părea surprinzător, dar pentru unele persoane, ștergerea mașinii după spălarea cu apă poate fi un moment relaxant, mai ales dacă și muzica preferată este prezentă. Aici este recomandată folosirea cârpelor moi, care nu lasă urme și nici fire textile, ca mai apoi să te bucuri de rezultatul final: o mașină impecabilă, care strălucește în bătaia soarelui.

  • Un strat de ceară pentru extra strălucire

Chiar dacă autovehicului arată minunat după o sesiune de spălare manuală, poți apela la un truc la îndemână, să îi oferi încă un strop de strălucire. Există ceară specială pentru lustrul mașinilor, care scoate la iveală vopseaua de “manual” a mașinii.

Fie că alegi să te duci la un centru specializat sau te ocupi chiar tu de acest aspect, rezultatul final este unul spectaculos și te poți considera mulțumit de ceea ce ai reușit să faci.

  • Micile detalii fac diferența – O sesiune de aspirator încheie procesul

Acum că ești aproape de finalul procesului de spălare a mașinii, nu uita de folosirea aspiratorului. Atât exteriorul autovehiculului, cât și interiorul trebuie să fie curate, așa că, acordă atenție și acestui aspect important.

În concluzie, spălarea și îngrijirea mașinii nu reprezintă sarcini dificile, mai ales dacă îți place să te ocupi personal de bunăstarea autovehiculului tău. Trebuie doar să îți planifici periodic acest task, dacă vrei să ai mereu o mașină curată și frumoasă.

Sursa foto: Pexels.com