Spațiu de lucru minimalist: 4 sfaturi de amenajare

Author: Oana Iosif

Stilul minimalist a câștigat mulți adepți în ultimii ani, iar ca urmare a beneficiilor aduse, caracteristicile acestui stil se răsfrâng și la nivelul spațiilor de lucru. Spațiul de lucru minimalist este o necesitate, mai înainte de orice, deoarece fiecare dintre noi are nevoie de un spațiu organizat, dar și estetic în același timp. Iată câteva sfaturi de amenajare pe care ai putea să le ai în vedere dacă îți dorești un birou minimalist și cum le poți implementa pentru o adevărată reușită.

Achiziționează un birou potrivit

Nu toate tipurile de birouri se potrivesc în contextul stilului minimalist, așa că ia în calcul schimbarea biroului sau spațiului de lucru și interesează-te de oferta de birouri moderne in stil scandinav de pe site-ul Nordashop.ro. Vei vedea că aceste spații de lucru sunt special gândite astfel încât să îți ofere spațiul de care ai nevoie pentru desfășurarea activităților, dar și loc suficient pentru depozitarea eficientă a materialelor de lucru. De asemenea, vei putea poziționa pe birou acele lucruri de care ai neapărat nevoie, cum ar fi o lampă, instrumentele de scris, laptopul sau alte dispozitive necesare pentru a-ți desfășura activitatea.

Birourile moderne, potrivite implementării în amenajări de tip scandinav sau minimalist sunt adesea realizate sau vopsite în culori deschise, tocmai pentru a contribui cât mai mult la realizarea efectului de amplitudine, de deschidere și de luminozitate, caracteristici atât de importante în amenajarea locuințelor, indiferent de dimensiunea lor.

Optează pentru decorațiuni cât mai simpliste

Decorarea spațiului de lucru ar trebui să fie cât mai simplistă, de preferat cu elemente moderne, din materiale pe cât posibil naturale. Pentru că se încearcă simplificarea aspectului și obținerea ideii de ordine, cromatică devine foarte importantă. Astfel, în cadrul stilului minimalist nu sunt permite mai mult de 3 nuanțe folosite simultan, iar complimentarea reciprocă a acestora trebuie să urmeze riguroase caracteristici estetice. Trebuie să eviți folosirea nuanțelor foarte puternice, cum ar fi roșul, portocaliul sau movul și să păstrezi mai mult nuanțele pastelate, la care poți adăuga stropi de culoare.

Specialiștii în design interior recomandă folosirea plantelor de cameră pentru decorare, pentru că acestea pe lângă faptul că oxigenează camera pot aduce în același timp și un strop de culoare care are un efect liniștitor.

Poți decora folosind tablouri moderne sau rame, poți alege stickere cu mesaje simpliste sau poți opta pentru veioze, lămpi sau elemente de artă cu caracter modern, cu forme nedefinite și culori rafinate.

Alege un iluminat potrivit

Spațiul de lucru minimalist pune accent pe folosirea rațională a resurselor, drept pentru care este important să exploatezi lumina naturală la justa ei valoare. Poți opta pentru montarea biroului în dreptul unei ferestre, dacă spațiul îți permite acest lucru, sau măcar îl poți orienta spre aceasta, pentru a beneficia cât mai mult de lumina naturală. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui să alegi corpuri de iluminat potrivite, cu lumină caldă și intensitate suficient de mare, cum sunt în prezent tehnologiile LED de iluminare.

Folosește organizatoare și dulapuri

Amenajarea spațiului de lucru în decor minimalist necesită și spații de organizare, așa că poți lua în calcul și montarea unor elemente de mobilier ajutătoare, de tipul dulapurilor sau al polițelor. În acest fel vei putea elibera spațiul de pe birou, iar senzația de spațiu organizat va contrabalansa ideea generică de birou acoperit de documente, într-o dezordine continuă.

Felul în care alegi fiecare element specific unui decor minimalist va contribui de fapt la realizarea unui ambient plăcut, în care îți va face plăcere să te ocupi de activitățile tale. Documentează-te, caută și alege așadar cele mai potrivite idei pentru spațiul tău de lucru și bucură-te de beneficiile stilului minimalist.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.