Pentru blat: 150 g nuca macinata, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 250 ml apa minerala, 1 lingura ulei, 6 linguri faina,
Pentru crema: 400 ml lapte de cocos, 40 g indulcitor pudra, 300 g ciocolata neagra, o lingura cacao.
Pentru sirop: 1 lingura de zahar, esenta rom.
Din zahar, apa minerala, nuca, ulei, praful de copt si faina se face o compozitie care se pune
intr-o tava rotunda, pe o foaie de copt, si se pune in cuptor, la copt, pana cand trece testul scobitorii. Cand eset gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Este momentul sa preparam crema. Ciocolata neagra, laptele de cocos, indulcitorul si pudra de cacao se pun la fiert, in bain marie, pana cand se omogenizeaza perfect toate ingredientele si rezulta o crema densa. Crema trebuie racita timp de cel putin 2 ore inainte de asamblarea tortului.
Blatul tortului se taie in trei, pe orizonatala. Se face un sirop dintr-o cana cu apa, o lingura de zahar si cateva picaturi de esenta de rom. Feliile de blat se insiropeaza, intre ele se pune crema racita si, la final, se orneaza dupa preferinte. Torul se pune la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servit.