Special pentru sarbatori! Placinta cu branza fiarta in lapte. Reteta veche a bunicii! E usor de facut si DELICIOASA

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 09:55

Este incredibil de gustoasa si numai buna de pus pe masa de Craciun!

Iata cum se face:

Ingrediente pentru foi: 500 grame faina alba, 1 pahar apa calduta, 4 linguri ulei, 1 lingura otet, 1 lingurita sare. (In cazul in care nu aveti foarte mult timp la dispozitie, puteti folosi si foi de placinta din comert).

Ingrediente pentru umplutura: 1 kg telemea vaca, 1 litru lapte, 5 oua, 3 linguri smantana, unt sau ulei pentru uns tava.

Mod de preparare: Intr-un vas se pune faina, se face o adancitura in mijloc, se adauga uleiul, apa calduta, otetul si sarea. Se amesteca bine pana se obtin un aluat omogen. Se lasa aluatul la loc cald, timp de 15 minute. Apoi se imparte in mai multe bucati si se intind foi subtiri.

Se ia un alt bol in care se pune branza rasa, ouale si smantana.

Se omogenizeaza bine. Tava se unge cu unt (sau ulei). Se aseaza 4 foi de placinta si jumatate din cantitatea de branza. Urmeaza alte 4 foi si restul de branza. La final, se mai pun 4 foi, se toarna laptele peste placinta si se da la cuptor pentru o ora si jumatate, la foc mic. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pentru 15 minute.
Se serveste calda. Pofta Buna!

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.