Specialistii au dat verdictul: Batranetea incepe la 80 de ani

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:53

Vesti bune! Progresul in medicina, hrana diversificata si conditiile de trai mai bune au prelungit durata de viata a oamenilor.

Potrivit cercetatorilor s-au produs schimbari inclusiv in mentalul colectiv si in atitudinea oamenilor. Sunt numeroase persoane care merg la sala intens si fac miscare mai ales dupa implinirea varstei de 50 de ani. La varsta asta se considera ca esti in floarea vietii, iar batranetea este departe.

Una din cinci persoane considera ca a fi batran inseamna depasirea varstei de 80 de ani. Cu cat oamenii sunt mai activi, cu atat batranetea se instaleaza mai tarziu, atat fizic, cat si psihic.

Mai mult, se pare ca si semnele de imbatranire intarzie sa apara si aici nu vorbim despre riduri de expresie sau albirea parului, ci de simptome precum uitarea, adormitul in scaun sau dificultatea in deplasare, reumatism, etc.

" Perceptia cu privire la batranete s-a schimbat de-a lungul timpului. Odata se credea ca daca te-ai pensionat, esti batran, insa acum majoritatea persoanelor sunt active chiar si la 70 de ani.
Pentru multi pensionarea inseamna un alt inceput, o noua etapa in viata. Oamenii calatoresc sau au diverse hobby-uri, fac miscare si au un stil de viata activ. Viata devine mai interesanta la pensionare decat atunci cand erau tineri
", a declarat un specialist pentru Daily Mail.

 

 

 

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.