Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 sep 2022, 02:50

Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

Sursa: PixaBay

Specialiștii meteorologi au făcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește vremea în anul 2022. Va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie, iar sănătatea oamenilor va fi afectată.

Anul 2022 va înregistra o temperatură medie globală cu 0,97- 1,21 grade peste media preindustrială. Așadar, va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie, conform datelor Oficiului Meteorologic al Marii Britanii. 

Anul 2022, unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

Conform spuselor lui Adam Scaife, șeful MET Office, gazele cu efect de seră încălzesc Pământul într-o notă foarte accelerat.

Datele din ianuarie- septembrie 2021 au arătat că prognoza MET Office pentru anul 2021 a scăzut cu circa0,03 grade față de temperatura medie globală reală.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 26 decembrie 2021. Vremea se încălzește în a doua zi de Crăciun. Cod portocaliu de ploi în 7 județe din țară

Cu toate acestea, se constată că această valoare va fi mai mică față de anii anteriori din cauza efectului La Niña, care va reduce ușor temperatura medie globală. 

Căldura va avea efecte negative asupra sănătății oamenilor

Temperatura medie globală s-a ridicat cu 0,7 grade între anii 2000- 2020, conform MET Office, lucru care ar putea determina o scădere a recoltelor globale cu un procent de aproape 30%, un lucru grav având în vedere că cererea de alimente crește.

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Locurile din țară unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru finalul lunii decembrie

Căldura extremă afectează și sănătatea umană, astfel rata de mortalitate cauzată de accidentele vasculare cerebrale și de infarctul miocardic, conform spuselor chirurgului Bill Frist.

Arctica a fost una dintre regiunile cel mai grav schimbate de modificările climei. Pe 20 iunie 2020, Organizația Meteorologică Mondială a înregistrat o temperatură de 100,4 grade în orașul siberian Verkhoyansk, un maxim istoric pentru Arctica.

Zilele trecute, în Groenlanda, s-a înregistrat o temperatură extrem de ridicată.

În Kaanaak, temperatura maximă în timpul zilei a ajuns la 8,3 grade Celsius.