Anul 2022 va înregistra o temperatură medie globală cu 0,97- 1,21 grade peste media preindustrială. Așadar, va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie, conform datelor Oficiului Meteorologic al Marii Britanii.
Anul 2022, unul dintre cei mai călduroși ani din istorie
Conform spuselor lui Adam Scaife, șeful MET Office, gazele cu efect de seră încălzesc Pământul într-o notă foarte accelerat.
Datele din ianuarie- septembrie 2021 au arătat că prognoza MET Office pentru anul 2021 a scăzut cu circa0,03 grade față de temperatura medie globală reală.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Cu toate acestea, se constată că această valoare va fi mai mică față de anii anteriori din cauza efectului La Niña, care va reduce ușor temperatura medie globală.
Căldura va avea efecte negative asupra sănătății oamenilor
Temperatura medie globală s-a ridicat cu 0,7 grade între anii 2000- 2020, conform MET Office, lucru care ar putea determina o scădere a recoltelor globale cu un procent de aproape 30%, un lucru grav având în vedere că cererea de alimente crește.
Căldura extremă afectează și sănătatea umană, astfel rata de mortalitate cauzată de accidentele vasculare cerebrale și de infarctul miocardic, conform spuselor chirurgului Bill Frist.
Arctica a fost una dintre regiunile cel mai grav schimbate de modificările climei.
Zilele trecute, în Groenlanda, s-a înregistrat o temperatură extrem de ridicată. În Kaanaak, temperatura maximă în timpul zilei a ajuns la 8,3 grade Celsius.