Specialiștii ne avertizează că sunt o capcană: ''Nu vă bucurați la oferte cu preț mic la termopane!''

Author: Oana Picerea
Actualizat: 19 sep 2022, 10:58

Care sunt avantajele unui termopan de calitate, care este momentul în care  stabilim bugetul pentru tâmplăria casei sau clădirii și de ce aspecte este indicat să ținem cont atunci când creăm pachetul optim locuinței noastre, ne învață Mihai Sorin Popescu, directorul Tâmplărie Viatrix Star.

Aveți sloganul ‘cea mai bună ofertă termopane de pe piață’’. Presupun că este un slogan care se referă la calitate-preț, nu? 

Da, am realizat un studiu de piață și putem spune că ne clasăm în topul celor mai bune oferte de termopan de pe piața din România. 

Este tâmplăria ieftină o soluție atunci când bugetul casei este pe sfârșite sau ați creat un sistem prin care veniți în ‘ajutorul’’ clienților?

Gama noastră de tâmplărie este una largă, nu ne adresăm doar clienților cu un buget mare avem și prețuri pentru bugetele low-cost, însă, acest lucru nu înseamnă că renunțăm la calitatea produsului livrat.

Când sfătuiți clientul să aloce bugetul pentru tâmplărie?

Pentru casele noi construite, bugetele pentru tâmplărie se stabilesc după ce casa este ridicată la roșu (când structura și zidăria sunt deja gata). Și da, într-adevăr sfătuim clienții să aleagă o tâmplărie din gama High-end, aceasta având o feronerie care rezistă la mai multe cicluri închis-deschis. Să fie echipată cu un geam tripan și profilul de PVC să aibă un număr de șase camere. Astfel, investind în toate aceste lucruri, vor face economii la consumul de energie pe timp de iarnă și de vară. 

Este mai scump să alegi tâmplărie ieftină?

Le spunem clienților să compare calitatea, referindu-ne atât la profilul PVC folosit de competitori, feroneria, grosimea armăturii folosite pentru ramforsarea profilelor de PVC, precum și sticla utilizată. 

Ce le răspundeți clienților sau v-ați lovit de expresia ‘scump, în altă parte e mai ieftin?’’

În cei peste 18 ani de când suntem pe piața de tâmplărie din România, și nu numai, evident că am avut și clienți care s-au “legat” de preț. Noi le explicăm avantajele unui produs de calitate și, în același timp, îi rugăm să ia în calcul și beneficiile acordate: plase de insecte pentru contractele care depășesc o anumită sumă, consultanța și măsurătorile oferite gratuit, precum și discounturi suplimentare pentru comenzile achitate integral în avans. 

Aveți peste un număr de 15.000 de clienți pe care i-ați făcut fericiți, oferindu-le cele mai bune produse de tâmplărie. V-ați gândit să externalizati business-ul și în afară țării?

Momentan avem câteva colaborări cu firme din afara țării. De asemenea, am exportat ferestre și uși în Anglia, Italia, chiar și în SUA. 

Cine poate cere oferte de la tamplarie.com?

Pe tâmplărie viatrix star , ne adresăm atât clienților persoane fizice care vor să schimbe tâmplăria de la un apartament / casă/ vilă, dezvoltatorilor imobiliari care construiesc blocuri noi/case/locuințe, dar și firmelor de construcții care reabilitează blocuri, școli sau proiecte de infrastructură cu statul (bazine de înot, săli de sport). Un număr de 30% din clienții actuali sunt clienți care vin din recomandări, un al procentaj, mai mare, vine prin clienții vechi și colaborările pe termen lung cu diverse firme de construcții. 

Ne puteți face un TOP 5 al avantajelor unei tâmplării de calitate?

       1. O bună izolare termic - va reduce costul consumului de energie termică

pentru a răci sau încălzi casă. 

       2. Anduranța 

       3. Nu necesită reglaje ulterioare 

       4. Întreținere ușoară 

       5. Estetică/Designul