Specialistii sustin ca Ebola se va RASPANDI in Europa si pe continentul nord american. Iata care sunt cele mai vizate tari!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 03 oct 2020, 06:30

Cum se va raspandi Ebola? Expertii au realizat o harta care arata locurile in care ar putea aparea cazuri de infectare in viitorul apropiat.

Dupa raportarea primelor trei cazuri de imbolnavire cu Ebola in afara Africii de Vest, o ingrijorare tot mai mare cuprinde statele din Europa, dar si America de Nord. Doua cazuri au fost inregistrate in Texas si unul in Spania. Desi Ebola nu se transmite foarte rapid, transportul aerian face posibila o epidemie, iar autoritatile au motive serioase de ingrijorare.

Cercetatorii de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems din cadrul Universitatii Northeastern din Boston au calculat rsicul aparitiei unor cazuri de Ebola in mai multe state ale lumii, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Este vorba despre risc crescut de aparitie a cazurilor de Ebola, nu de epidemie.

Pentru calcule, ei nu au tinut cont de posibilitatea reducerii traficului aerian din zonele afectate deja de epidemie. Daca aceasta masura va fi luata, va intarzia cu doar 2-4 saptamani raspandirea virusului, precizeaza ei. De asemenea, cercetatorii insista ca riscul unei epidemii, mai mult de 10 cazuri, in statele care apar in calculele lor este foarte redus, pentru ca masurile de izolare sunt foarte eficiente.



Pana acum peste 4.000 de oameni au murit de Ebola, in cea mai grava epidemie din istorie, iar peste 8.000 de oameni s-au imbolnavit in mai multe state din Africa.



Sursa: descopera.ro

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.