Spectacol incredibil de lumini. O ploaie de meteori i-a scos pe britanici din case VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 14:56

In noaptea din 3 spre 4 martie o ploaie de meteoriti i-a tinut treji pe englezii din nordul Marii Britanii. Spectacolul de lumini a putut fi vazut in mai multe orase.

Timp de 30 de secunde stele cazatoare au brazdat cerul creand un veritabil foc de artificii natural. 

 

Uimiti de frumusetea spectacolului, oamenii au postat mesaje pe diferite retele de socializare, au facut poze sau au filmat momentul.

 

Aparitia fenomenul a fost explicata de astronomi. In jurul planetelor Marte si Jupiter orbiteaza zeci de mii de particule de roca. Este posibil ca o parte dintre acestea sa fi intrat in atmosfera terestra, dand nastere ploii de meteoriti.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Meteoritii sunt resturi de materie de dimesiuni mici, provenite din spatiu.

In general sunt compusi din fier si roca. In contactul cu atmosfera terestra se aprind din cauza fortei de frecare. Astfel dau nastere fenomenului stele cazatoare, in varianta populara, sau mai nou ploaie de meteoriti.

 



 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.