SPECTACOL PE CER. O cometa stralucitoare, VIZIBILA si pe cerul Romaniei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 sep 2021, 01:15

Locuitorii din emisfera nordica vor putea admira pe cer o cometa rara.

Denumita de specialisti, Pan-STARRS, cometa va atinge nivelul maxim de stralucire vineri seara, urmand urmand sa se mentina la acest prag pana la jumatatea saptamanii vitoare. Pan-STARRS este prima cometa vizibila cu ochiul liber din acest an. Traiectoria ei este una cat s epoate de speciala! Cometa s e strecoara practic printre printre Soare si planeta Mercur. Stralucirea este data de gheata care inconjoara suprafata cometei.

Cei care doresc sa observe cu ochiul liber cometa vor fi nevoiti sa priveasca catre vest la apus, putin mai la stanga de locul in care a apus soarele, de preferat intr-o zona in
afara oraselor mari, ce sunt afectate de poluarea luminoasa. Potrivit descopera.ro, Pan-STARRS vine dintr-o zona a spatiului cunoscuta sub numele de Norul Oort, in care cometele se invart in jurul sistemului nostru solar dincolo de Pluto, o calatorie durand intre cativa ani si cateva milioane de ani.

Pan-STARRS are o orbita hiperbolica, ceea ce inseamna ca se va invarti in jurul Soarelui o singura data, urmand sa nu mai revina.
Cometa este un corp ceresc, de dimensiuni mici, cel mult un oras mai mic, formate gaz inghetat, roca si praf. Cometele sunt atrase de o stea gen Soare.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.