Spectacol SENZATIONAL pe cer! Venus a trecut prin fata Soarelui VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 sep 2021, 21:05

Fenomenul mult asteptat de catre curiosi si astronomi s-a produs la ora 7:37 dimineata, cand planeta Venus a trecut prin fata Soarelui. Tranzitul planetei s-a vazut cel mai bine de pe faleza din Constanta.

Spectacolul ceresc, extrem de rar, a durat 18 minute, timp in care privitorii s-au bucurat de o priveliste unica. Planeta Venus sau Luceafarul, cum i se spune in popor, va mai trece prin fata Soarelui abia peste un secol. Trecerea lui Venus prin dreptul discului solar are loc in doua etape, aflate la opt ani distanta, iar evenimentul apare cel mult o data la un secol. Tranzitul de astazi se afla in pereche cu cel de pe 8 iunie 2004.
Tranzitul lui Venus a fost vizibil in intregime din regiunea Oceanului Pacific incepand din estul Australiei si mai ales din Hawaii. Urmatorul eveniment de acest fel va avea loc in anul 2117.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.