Speli vasele? Uite ce trebuie sa stii despre acest obicei!

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 03:15

Spalatul manual al vaselor poate fi considerat o forma de meditatie cu reale beneficii mentale.

 

Speli vasele? Uite ce trebuie sa stii despre acest obicei!
Spalatul manual al vaselor poate fi considerat o forma de meditatie cu reale beneficii mentale.
Altfel spus, cercetatorii au pus problema daca activitatea respectiva constituie o forma de meditatie. Au fost realizate teste pe tineri adulti, dintre care unii au fost plasati intr-o asemenea conditie psihologica incat sa abordeze spalatul vaselor intr-un spirit pozitiv, iar ceilalti au efectuat aceeasi activitate fara o pregatire deosebita.
Fiecare a spalat circa 20 de farfurii. Participantii care trecusera la spalatul vaselor cu zel si convingere au afirmat ca resimt o imbunatatire a impresiilor "bune" (creativitate, inspiratie, relaxare), simultan cu o scadere a senzatiilor negative (stres, nervozitate, tensiune). In grupul de persoane care nu a fost supus inainte unei pregatiri aparte, rezultatele au fost mult mai aleatorii.
Citeste aici continuarea!

Altfel spus, cercetatorii au pus problema daca activitatea respectiva constituie o forma de meditatie.

Au fost realizate teste pe tineri adulti, dintre care unii au fost plasati intr-o asemenea conditie psihologica incat sa abordeze spalatul vaselor intr-un spirit pozitiv, iar ceilalti au efectuat aceeasi activitate fara o pregatire deosebita. Fiecare a spalat circa 20 de farfurii.

Participantii care trecusera la spalatul vaselor cu zel si convingere au afirmat ca resimt o imbunatatire a impresiilor "bune" (creativitate, inspiratie, relaxare), simultan cu o scadere a senzatiilor negative (stres, nervozitate, tensiune).
In grupul de persoane care nu a fost supus inainte unei pregatiri aparte, rezultatele au fost mult mai aleatorii.

Citeste aici continuarea!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta