Sperietură la cote mari în Parcul Cișmigiu! Un copac de peste 10 metri înălțime s-a prăbușit peste un loc de joacă: „Toți fugeai și țipau”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 mar 2023, 04:30

Sperietură la cote mari în Parcul Cișmigiu! Un copac de peste 10 metri înălțime s-a prăbușit peste un loc de joacă: „Toți fugeai și țipau”

Sursa: antena3.ro

Un copac de peste 10 metri înălțime s-a prăbușit de nicăieri peste un loc de joacă pentru copii din Parcul Cișmigiu. Instituția din subordinea lui Nicușor Dan spune că pomul era verde și nu existau semne că s-ar putea prăbuși.

Un arbore de peste 10 metri s-a rupt de la rădăcină şi a căzut peste un loc de joacă pentru copii din incinta Parcului Cișmigiu. Pomul a distrus toboganele şi un chioşc din parc dar, din fericire, niciun copil nu a fost vătămat. Directorii ADP spun că vina este în totalitate a primarului general Nicuşor Dan, care refuză de aproape doi ani să semneze avizele pentru defrişarea pomilor.

Primarul Capitalei a declarat că aprobă doar toaletările făcute cu un motiv întemeiat, potrivit România TV.

Un pom înalt de peste 10 metri s-a prăbușit peste un loc de joacă pentru copii din incinta parcului Cișmigiu

„Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte.

Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că dacă, cădea în partea asta omora copiii”
, a declarat un martor de la fața locului.

Administraţia Lacuri şi Parcuri, o instituţie din subordinea Primăriei Capitalei, este cea care se ocupă de întreținerea Parcului Cișmigiu. Noului director al instituţiei nu i s-a adus la cunoștință nicio informație despre incident.

Citeste si: Comisia Juridică a votat pentru ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Acesta susține că, în timpul mandatului, a făcut lucruri „care stagnau”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am nevoie să mă lăsaţi să-mi fac temele şi apoi o să pot să vă răspund la orice întrebare”, a declarat Corina Bega, director ALPAB. Cu toate asta, directorul a dat de înțeles că pomul era verde și nu exista un risc ca acesta să cadă.

„Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor.

Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, a declarat Alin Drugău, director ADP Sector 2.

Citeste si: Andrei Caramitru îi acuză pe Nicușor Dan și pe Clotilde Armand de „paragina” din București. Acesta suține că nu ar mai trebui să aibă funcții de conducere

„Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate.

Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu”, a transmis Nicuşor Dan, primarul general, pe pagina sa de facebook.

La ultima furtună puternică din București, peste 30 de pomi au căzut şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.

 

Taguri: