Spital cu APARATURA PERFORMANTA, tinut sub cheie de autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 00:45

De la la o zi la alta, Romania pare a fi tara tuturor paradoxurilor, in care nu mai ai scapare daca te imbolnavesti.

Acolo unde e spital, nu sunt medici, unde sunt medici nu e aparatura sau unde e aparatura, spitalul e inchis. Asta se intampla la Bicaz, unde peste aparatura medicala de ultima generatie se asterne praful. In urma cu doi ani, spitalul a fost renovat si dotat cu echipamente de cateva milioane de euro. Numai dotarea compartimentul de primiri urgente s-au cheltuit 190.000 de lei. De cand ministerul a decis inchiderea unitatii, aparatele zac in cutii depozitate intr-o magazie.


Si nu este singura sectie in care s-au investit bani degeaba. Clinica de obstetrica-ginecologie a fost modernizata si dotata cu aparatura in valoare de 185.500 de lei. Medicii si gravidele n-au apucat sa se bucure decat vreo sase luni de conditiile de lux din blocul operator si din maternitatea renovata, pentru ca intr o zi ministerul a pus lacatul pe usa.

In timp ce in tara pacientii sunt plimbati de la un spital la altul, in cautarea unui computer tomograf, la Bicaz un astfel de aparat e tinut sub cheie fara ca nimeni sa poata beneficia de
el. Spitalul s-a inchis, medicii au plecat, iar pacientii se vad nevoiti sa bata o suta de kilometri pana la spitalul din Piatra Neamt, cea mai apropiata institutie medicala.

Primarul recunoaste ca sanatatea bietilor oameni e in voia Celui de Sus. A facut demersuri peste demersuri ca spitalul sa se redeschida, dar degeaba! Conducerea Spitalulului Judetean din Piatra-Neamt a vrut sa preia aparatura achizitionata prin programul Bancii Mondiale, insa birocratia si a spus cuvantul.


 

Taguri: