Spitale de stat vs spitalele private. Ce varianta alegi pentru a te ingriji de sanatate?

Author: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 04 oct 2020, 10:35

Lenjerie care se schimba zilnic, asistente si medici care roiesc in jurul pacientilor, zambete, vorbe bune si mancare pe care nu-ti vine sa o lasi in farfurie.

Sunt conditiile de care au parte cei care aleg spitalele private si care, ce-i drept, platesc si un pret pe masura. Va vine sa credeti ca asa ceva exista in Romania? Nu sunt imagini suprinse intr-un spital din Europa, acolo unde se trateaza mai-marii tarii, ci imagini suprinse intr-un spital romanesc. Nu va ganditi, insa, ca de ieri pana azi s-au facut minuni in sistemul sanitar! Vorbim de spitalele private in care are acces orice bolnav care isi si permite, insa.

Domnul Vatca se recupereaza intr-un spital privat dupa o interventie dificila peste care a trecut cu bine: „ Noi nu suntem niste oameni bogati, suntem profesori, ne ajuta si fetele pentru ca e o suma importanta, dar pentru noi sanatatea conteaza extraordinar de mult ”.

Barbatul recunoaste ca nu i-a fost usor sa stranga banii necesari, dar a facut un efort pentru sanatatea lui.

Nici sotiei nu ii vine sa creada ca nu mai trebuie sa alerge dupa asistente, medici sau sa vina cu medicamente de acasa. E suficient ca bolnavul sa sune si in cel mai scurt timp, o asistenta este la pat.

La un alt etaj, o gravida este condusa spre salon. In jurul ei roiesc mai multe asistente care ii arata cum isi poate regla patul, unde sa isi puna lucrurile de valoare si cum sa procedeze atunci cand are nevoie de ajutor.

Femeia primeste tot ceea ce are nevoie, un ceai cald si e ajutata sa se aseze confortabil in pat.

##VIDEO122601##

Intr-o alta unitate medicala privata doua paciente inca nu realizeaza unde se afla. Sunt operate de curand, lenjeria le este schimbata zilnic sau de cate ori este nevoie si toata atentia e indreptata asupra lor. Meniul este variat si bolnavul poate alege ce vrea, in functie de regimul stabilit de medic.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pentru interventia chirurgicala, pacientele nu au platit nimic pentru ca a fost decontata de stat, insa, pentru cele trei zile de internare, costurile ajung la 900 de lei. Un efort deloc mare pentru sanatatea lor, spun femeile. Intr-un alt spital privat, un barbat ii multumeste lui Dumnezeu ca s-a nascut a doua oara.

Omul a fost operat pe inima si are nevoie de recuperare. Cum starea de sanatate nu-i permite sa mearga la sala, kinetoterapeutul vine de cateva ori pe zi langa patul sau si il ajuta. La un spital privat, in cazul unei interventii dificile, costurile pot ajunge si la cateva zeci de mii de euro, iar ziua de spitalizare variaza intre 300 si 800 de lei.

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.