Spitalul Balaceanca e un loc in care promisiunile sunt facute doar pentru a fi uitate. Bolnavii cersesc printre gratii si nimanui nu-i pasa

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 sep 2020, 09:15

La un an de cand autoritatile ne promiteau ca vor lua masuri, jurnalistii Kanal D au verificat cat putem crede in cuvantul oficialitatilor.

Nici urma de medic sau infirmiera prin preajma. Personalul este prea putin ca sa-i poata supraveghea in permanenta pe bolnavi. Jurnalistii au mers la camera de garda sub pretextul ca vor sa interneze pe cineva aici. Asistenta i-a sfatuit din toata inima sa caute in alta parte, daca vor ca presupusa ruda sa fie ingrijita.

Am revenit la spitalul Balaceanca la un an de cand autoritatile au promis ca vor renova saloanele si le vor crea pacientilor conditii decente.

In 2014 am gasit saloane pline de igrasie, pacienti abandonati pe paturi cu saltele rupte si prea putini medici.

Timpul a trecut, directorul s-a schimbat, insa banii nu au mai venit de la Consiliul Judetean. Tot ce s-a facut intr-un an a fost sa consolideze si sa vopseasca gardul de la intrare. E suficient sa te uiti cu atentie la cladirile de pe care cade tencuiala si la acoperisurile care cu greu mai fac fata ploiii ca sa-ti dai seama ca sarmanii bolnavi nu au zile usoare.

Coincidenta sau nu, tocmai astazi, de la Consiliul Judetean Ilfov conducerea spitalului a primit o noua promisiune: „ Nu s-au facut investitii, urmeaza sa se faca investitii. S-a discutat astazi in sedinta Consiliului Judetean alocarea fondurilor necesare pentru reparatia capitala a tuturor celor patru cladiri in care functioneaza saloanele pentru pacienti. ”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO138809##

Cladiriile, unele construite in 1930, ar urma sa intre in reabilitare pana la sfarsitul anului. Sa fie oare o alta promisiune desarta sau in sfarsit pacientii pot spera la ingrijiri demne de un spital european?

 

Taguri: