Sporuri pentru angajații care lucrează în weekend! Câți bani în plus la salariu vor primi aceștia

Author: Laura Macovei
Actualizat: 03 nov 2023, 19:41

Sporuri pentru angajații care lucrează în weekend! Câți bani în plus la salariu vor primi aceștia

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru acești angajați din România. Aceștia vor primi bani în plus la salariu, însă doar dacă lucrează în anumite zile ale săptămânii.

Se anunță vești bune pentru acești salariați! După promulgarea noii legi a salarizării, o parte din angajații români vor primi bani în plus la salariu.

Care sunt condițiile pentru a primi mai mulți bani?

Românii care vor primi mai mulți bani la salariu

La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis un anunț referitor la o anumită categorie de angajați care vor beneficia de sporuri salariale.

Citește și: Vești proaste pentru seniori. Vârsta de pensionare ar urma să crească din nou. Până la ce vârstă vor fi nevoiți să muncească unii români

Pentru că anumiți angajați lucrează în weekend și nu beneficiază de niciun spor în afară de salariul lunar, în urma noii legi salariale, personalul medical de serviciu din weekend va primi bani în plus la salariu.

Amintim că, în prezent, personalul medical este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

În acest sens, potrivit ministrului Sănătății, demersurile necesare au fost deja făcute, astfel că propunerile de măriri ale venitului au fost deja transmise Ministerului Muncii și se așteaptă o versiune consolidată a legii cât de curând.

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că această mărire salarială pentru cadrele medicale vine pentru a remedia această inechitate și pentru a se asigura că medicii care lucrează în gardă nu vor primi remunerații mai mici decât în mod obișnuit. 

Noua lege a salarizării va remedia această inechitate și va asigura faptul că medicii care lucrează în gardă nu vor mai primi remunerații mai mici decât în timpul programului obișnuit ”,

a spus Alexandru Rafila, la TVR Info.

Citește și: Cine sunt românii care pot beneficia de suma de 1.000 de euro: ”Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro” Anunțul a fost făcut de Ambasada Germaniei la București

Mai mult, ministrul a mai precizat că se va elimina și problema salarizării gărzilor, astfel că se va aduce un tratament echitabil pentru medici, respectiv pentru personalul medical care îndeplinesc această sarcină suplimentară. 

În prezent, salariul unui doctor poate ajunge și la 16.000 de lei, însă depinde de specializare. Un medic rezident, pe de altă parte, poate avea salariu de 7.000 de lei.