Sprijin financiar de sărbători. Primăria alocă fonduri suplimentare pentru pensionari. Cum poți intra în posesia tichetelor sociale

Author: Diana Bostan
Actualizat: 08 dec 2023, 20:34

Tichete sociale pentru pensionari cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Sursa: Pixabay

Primăria Municipiului Slatina vine în ajutorul pensionarilor. S-a dat startul celui de-al 15-lea sezon pentru tichete sociale în Ajunul Crăciunului!

Într-un gest generos cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Slatina anunță startul celui de-al 15-lea sezon pentru depunerea cererilor de tichete sociale, pregătindu-se să ofere sprijin financiar pensionarilor și familiilor defavorizate în perioada Crăciunului.

Tichete sociale pentru pensionarii din Slatina

Sprijin de Crăciun pentru persoanele nevoiașe din Slatina. Primăria acordă tichete sociale pensionarilor, beneficiarilor de indemnizații speciale și persoanelor cu handicap.

Cererile pot fi depuse la nouă puncte de lucru desemnate, iar beneficiarii vor primii tichetele sociale acasă, de la poștași.

Primăria Municipiului Slatina anunță începerea celui de-al 15-lea sezon pentru depunerea cererilor destinate obținerii tichetelor sociale, care vor fi distribuite cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Persoanele eligibile pot depune solicitările în intervalul 2 – 31 octombrie, la cele nouă puncte special amenajate în cadrul municipiului, menținând astfel procedura și din sezonul precedent.

Citește și: Anunț important pentru români! Cine sunt pensionarii care se vor bucura de „a 13-a pensie” înainte de Crăciun

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Această inițiativă vizează persoanele aflate în situații dificile, incluzându-i pe cei cu handicap grav, accentuat sau mediu; pensionarii- indiferent de vârstă sau tipul de pensie, cu venituri din pensie sau alte surse, care nu depășesc 1.200

lei lunar, dar și beneficiarii de indemnizații conform legislației specifice, care nu sunt pensionari și au venituri nete cumulate de cel mult 1.200 lei lunar.

Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro

și transmisă prin mijloace electronice la adresa [email protected], cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele necesare. Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române”, a fost anunțul făcut de Primăria Slatina.

Seniorii care vor primi „a 13-a pensie” de Crăciun

Sărbătorile aduc bucurie, dar pot implica și cheltuieli semnificative, în special pentru cei cu resurse financiare limitate. În fiecare an, administrațiile locale acordă peste 1000 de tichete sociale pentru a veni în sprijinul familiilor aflate în dificultate economică.

Citește și: Vești proaste pentru români! Din anul 2024, se vor reduce ajutoarele și voucherele

Aceste vouchere sunt destinate gospodăriilor cu venituri individuale de până la 530 de lei.

Ultima zi pentru a depune cererile este 24 noiembrie. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipalitatea din Târgu Jiu oferă tichete cu valoarea de 70 de lei. Inflația a determinat un număr semnificativ de pensionari să își exprime deja interesul pentru solicitarea tichetelor sociale de Crăciun la birourile Direcției de Protecție Socială.

Aproximativ 11.500 de pensionari, cu venituri totale din pensii care nu depășesc 1.300 de lei lunar, inclusiv pensionarii de drept și cei cu pensii de invaliditate, alături de asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, sunt desemnați beneficiari ai acestei inițiative.