Sprijin pentru România: Ministrul Muncii vorbește de un posibil nou ajutor pentru români!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 feb 2023, 00:20

Marius Budăi

Sursa: Facebook Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că Guvernul ar putea decide să acorde un nou pachet de ajutoare sociale pentru categoriile vulnerabile.

„România este acum la un al doilea pachet de măsuri, dacă discutăm și despre compensarea și plățile pe care le-am făcut doar prin Ministerul Muncii. Am plătit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie și gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul.

Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români.

Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de baza. Pe viitor, dacă va fi nevoie, cu siguranță vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetățeni vulnerabili.

La început de an am majorat pensiile cu 10 la sută şi pensia minimă cu 20 la suta. Cu siguranță că trebuie să gândim măsuri în continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de măsuri, care este compus și dintr-un pachet de sprijin pentru producătorii români, pentru IMM-uri.

Suntem atenți la ceea ce se întâmplă și dacă va fi cazul să luăm și alte măsuri cetățenii să fie siguri că acest Guvern este determinat să fie în slujba cetățeanului.

Astăzi s-au aprobat în ședinţa de guvern două măsuri: cea de compensare a prețului pe combustibil şi cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da în plus la salariu.

Aceşti bani sunt nepurtători de taxe. Astfel, angajatorii ar câștiga fidelitatea angajatului. Acești bani provin exact din cifra de afaceri a firmei respective”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Măsuri cuprinse în programul Sprijin pentru România. Când intră fiecare măsură în vigoare și până când se aplică

Tichete sociale pentru persoanele cu venituri mici

Guvernul a decis să acorde noi tichete sociale pentru persoanele cu venituri mici. Iată când vor începe să fie acordate.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, Guvernul le va acorda persoanelor care se încadrează în criterii aceste tichete sociale în perioada 1 iunie- 31 decembrie 2022. Persoanele care se încadrează în criteriile necesare acordării tichetelor sociale sunt cele aflate  „în risc de deprivare materială, precum și risc de sărăcie extremă ca urmare a creșterii prețului la utilitățile publice, precum și la bunurile de consum,

cu impact major asupra standardelor de viață și de  locuire ale populației”.

Tichetele sociale valorice  sunt neimpozabile și au o valoare de 250 lei. Ele li se vor acorda o dată la două luni persoanelor care se încadrează în criteriile enunțate mai sus. 

Tichetele sociale vor putea fi folosite doar pentru alimente și pentru asigurarea unor mese calde.

Citeste si: Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente de bază și mese calde până la finalul anului

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.