Spune-ne cati ani ai si noi iti vom zice cat esti de fericit! Ai curaj sa afli?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 oct 2020, 01:05

Potrivit unui sondaj, sapte din zece persoane care au peste treizeci de ani sustin ca sunt mai fericiti decat erau cand aveau douazeci. Poate din pricina faptului ca la aceasta varsta nu prea ai nimic concret. Slujbele sunt temporare si esti ocupat sa-ti termini studiile.

Aproape 70% dintre cei intervievati au raspuns ca nu erau cu adevarat fericiti la douazeci si ceva de ani. 6% au declarat ca cea mai frumoasa perioada a reprezentat-o anii studentiei, iar 16% au spus ca in copilarie erau cei mai fericiti. Majoritatea au afirmat ca cea mai frumoasa varsta este 33 de ani. Sa fie aceasta varsta magica?

Psihologii sustin ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor si-au pierdut naivitatea specifica copilariei si adolescentei, dezvoltandu-si in schimb, un simt al realitatii.
Poate acesta este lucrul pentru care subiectii au declarat ca sunt mai putin stresati dupa implinirea varstei de 30 de ani decat erau atunci cand aveau 20. Viitorul pare incert cand ai 20 de ani, pe cand la 30 ar trebui sa avem o perspectiva asupra vietii si a viitorului.

Insa specialistii atrag atentia persoanelor mature sa nu isi piarda entuziasmul specific tineretii. Dupa implinirea unei anumite varste, oamenii tind sa devina cinici.
Studiul a mai scos la iveala un lucru pe care psihologii nu stiu sum sa-l incadreze. Majoritatea au declarat ca si-au gasit fericirea implinindu-se profesional. Specialistii recomanda ca alaturi de succesul din cariera, sa fie incluse in lista fericirii si evenimentele majore din viata noastra cum ar fi casatoria, nasterea unui copil, prieteniile, care ne fac mai umani.

 

Taguri: