Dupa ce in cursul zilei de miercuri, 7 iulie 2021, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a propus prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile, astazi, reprezentantii Guvernului s-au reunit in cadrul unei sedinte pentru a adopta o decizie in acest sens. Astfel, in urma acestei sedinte importante, Guvernul Romaniei a decis ca starea de alerta sa fie prelungita cu inca 30 de zile, incepand cu data de 12 iulie 2021.
Starea de alerta a fost prelungita in Romania cu inca 30 de zile!
Chiar daca oamenii sperau ca pandemia de coronavirus sa se apropie de final, odata cu scaderea numarului de noi cazuri, reprezentatii Guvernului au decis prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile si totodata si impunerea unor noi masuri pe lista restrictiilor pentru romani.
In conditiile raspandirii noilor tulpini ale coronavirusului, care creste posibilitatea aparitiei unui nou val al pandemiei si in tara noastra, Guvernul Romaniei a decis prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile, incepand
Principalele masuri prevazute de noua starea de alerta in Romania
Dupa sedinta de Guvern desfasurata astazi, seful DSU, Raed Arafat a transmis faptul ca au fost luate si cateva noi masuri ce vor intra fi aplicate incepand cu 12 iulie 2021. Printre acestea se numara si faptul ca cei care au fost bolnavi de COVID-19 in ultimele 180 de zile au acealsi regim cu cei vaccinati si cu cei care au rezultat negativ la testul COVID, si vor putea sta la terase mai mult de 6 persoane la o masa, iar adultii care merg cu copiii la locurile de joaca nu mai trebuie sa fie vaccinati.
Citeste si: Raed Arafat, declaratii importante despre concediile romanilor din vara aceasta! Vor fi restrictii la plaja?
CNSU a propus urmatoarele masuri care au fost adopte in sedinta de Guvern de astazi si care vor intra in vigoare din 12 iulie 2021, odata cu prelungirea starii de alerta:
- Pentru cei care au trecut prin boală, a fost crescută limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi în concordanță cu cerificatul verde european. În acest inferval, oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
- La activitățile culturale în aer liber se permite participarea a până la 1.000 de persoane care stau pe scaun.
- La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
- La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
- La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă, potrivit CNSU.