Starea de Urgență, cea mai bună soluție pentru România? Raed Arafat a făcut anunțul

Autor: Madalina Maftei

Starea de Urgență, cea mai bună soluție pentru România? Raed Arafat a făcut anunțul

Sursa: Facebook

Raed Arafat a susținut, vineri, o conferință de presă în care a vorbit despre situația din România. Șeful DSU a precizat că măsurile adoptate sunt menite să ne ajute să trecem peste această perioadă de cumpănă.

În conferința de presă pe care a susținut-o vineri, Șeful DSU a vorbit despre situația epidemiologică din România, dar și despre măsurile aplicate în vederea stopării răspândirii virusului Covid-19.

Starea de Urgență, cea mai bună soluție pentru România? Raed Arafat a făcut anunțul

În cadrul conferinței de presă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a fost întrebat dacă situația epidemiologică actuală cere impunerea stării de urgență.

Șeful DSU a explicat că nu este necesară instaurarea stării de urgență, precizând că măsurile adoptate în această perioadă au scop de a limita accesul persoanelor nevaccinate, pentru a nu le pun în pericol.

”Lucrurile au evoluat şi noi am explicat întotdeauna că măsurile pe care le luăm nu trebuie să fie identice cu cele de la început. S-a aflat mai mult despre virus, ştim care este problema, ştim cu ce se poate preveni şi, în acelaşi timp, când se analizează la nivelul CNSU, se analizează şi asupra altor sectoare.

Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor nevaccinaţi”,
a explicat el.

Arafat dă vina pe cei nevaccinați pentru situația în care ne aflăm

Raed Arafat consideră că din cauza celor care au refuzat să se vaccineze ne află în această situație.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Noi am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul. Rolul nostru este să facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie pe care nu a dorit-o nimeni”, adaugă el.

Citeste si: Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

Șeful DSU, despre zilele libere de la stat. Ce ar trebui să fac românii în această minivacanță

Șeful DSU a fost înrebat în cadrul conferinței de presă ce ar trebui să facă românii în contextul zilelor libere acordate de stat în perioada următoare. Acesta a precizat că cel mai bine ar fi ca românii să nu plece în concediu, ci să stea acasă.

Arafat a precizat și ce măsuri au fost aplicate în unitățile de cazare de către CNSU.

Mai precis, turiștii care doresc să se cazeze oriunde în țară trebuie să prezinte certificatul verde care să ateste că s-au vaccinat, fie că au trecut prin boală.

”Cel mai bine ar fi să stăm unde am fost. Și în hoteluri se va cere certificatul verde, nu e cu test. Nu ai certificat, nu te poți caza în hotel. E aplicat, deja, în multe țări din Europa.”,

a spus Raed Arafat.

Citeste si: Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.