„Stătea în genunchi și plângea”. Filmul accidentului din Lețcani, în care un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe trecerea de pietoni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 ian 2024, 00:10

Unul dintre copii a ajuns sub roțile TIR-ului, iar imaginile înfiorătoare au fost surprinse pe camerele de luat vederi

Sursa: Observatornews.ro

Un tată și cei doi copii ai săi au fost loviți de un TIR, pe o trecere de pietoni din Lețcani. Unul dintre copii, în vârstă de doar trei ani, a murit, după ce a ajuns sub roțile autovehiculului.

Un TIR a lovit un tată și doi copii, pe o trecere de Pietoni din Lețcani. Unul dintre copii a ajuns sub roțile TIR-ului, iar imaginile înfiorătoare au fost surprinse pe camerele de luat vederi.

Un tată și copiii lui, loviți pe trecerea de pietoni de un TIR, în Lețcani

Incidentul a avut loc ieri, 19 aprilie, pe DN 28, în județul Iași.

Conform informațiilor furnizate ieri de către ISU Iași, unul dintre copii a decedat, iar cel de-al doilea era în stare de inconștiență. A fost nevoie de intervenția Detașamentului 1 de Pompieri Iași, cu mai multe autospeciale.

Conform primarului din Lețcani, și tatăl copiilor a fost rănit, iar tragedia a avut loc în timp ce acesta își ducea copiii la grădiniță, chiar în fața unității de învățământ.

Citește și: Descoperire șocantă în trenul unui avion! Trupul neînsuflețit al unui pasager clandestin, găsit la aterizarea în Amsterdam

Șoferul TIR-ului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, dar are pe numele său deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”. Acesta nu i-a văzut, motiv pentru care, nu a putut evita impactul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Filmul tragediei din Lețcani

Totul s-a petrecut în jurul orei 10:15 minute, după ce tatăl ieșise dintr-o farmacie. Acesta și cei doi fii au așteptat preț de un minut, pentru a putea traversa în siguranță, timp în care, de pe partea cealaltă a trecerii de pietoni, un bărbat traversează în fugă.

Văzând că TIR-ul a oprit și că pietonul a traversat în siguranță, tatăl și cei doi copii înaintează și ei pe trecere, doar că șoferul nu i-a văzut și s-a pus în mișcare.

„l-am văzut pe domnul cu cei doi copilaşi. A venit la farmacie, a cumpărat ceva şi, imediat, am văzut lumea şi maşinile oprite în coloană. Se auzea lumea ţipând că e lovit un om. Nu imi inchipuiam că e domnul care cu 30 de secunde a plecat din farmacie”, a povestit o famracistă, conform observatornews.ro.

Copilul de trei ani a murit pe loc, iar tatăl și cel de-al doilea copil ajung la spital, unde tatăl este supus imediat unei intervenții chirurgicale.

„Am văzut un bărbat care stătea în genunchi și plângea. N-am avut curaj să mă apropii”, a povestit un alt farmacist.

Citește și: Greșeala care l-a costat un glonț în cap pe un adolescent de 16 ani. Băiatul a sunat la uşa greşită şi a fost împuşcat de proprietar

„Tatăl are un traumatism cranio cerebral şi cranio facial.

Unul dintre copii, suspciune de traumatism cranio facial şi contuzii la nivelul membrelor”, a precizat personalul SMURD.

Impactul se pare că ar fi putut să fie evitat, dacă șoferul TIR-ului s-ar fi uitat, înainte de a pleca de pe loc, în oglinzile pentru pietoni pe care le avea instalate pe parbriz.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.