Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început primele exerciții militare din ultimii cinci ani. Acestea vin ca un răspuns la exercițiile efectuate de Coreea de Nord cu o rachetă balistică.
Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au realizat primele exerciții militare împreună
Peste 28.000 de soldați din Statele Unite ale Americii se află în Coreea de Sud, pentru a spori securitatea țării împotriva Coreei de Nord care a făcut mai multe amenințări în legătură cu armamentul nuclear de care dispune.
Yoon Suk-yeol, președintele Coreei de Sud, care a preluat mandatul în luna mai a acestui an, a asigurat că țara sa, împreună cu Statele Unite ale Americii vor face din ce în ce mai multe exerciții militare împreună, după ce, timp de mai mulți ani, Coreea de Sud și Coreea de Nord au încercat să se înțeleagă diplomatic, dar nu au ajuns la un numitor comun.
„Acest exercițiu a fost pregătit pentru a demonstra voința puternică a alianței Coreea de Sud-SUA de a răspunde provocărilor nord-coreene", a spus marina sud-coreeană într-un comunicat, conform France24.com.
Exercițiul va dura patru zile, timp în care vor fi implicate peste 20 de nave și un tip de avion. Mai mult decât atât, vor fi realizate: operațiuni de război anti-navă, manevre tehnice tactice, operațiuni de război anti-navă și anti-submarin, împreună cu alte operațiuni maritime.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Prin acest exercițiu, vom îmbunătăți și mai mult capacitatea de a desfășura operațiuni comune între forțele navale ale celor două țări”, a spus Kwak Kwang-sub, un ofițer superior al marinei sud-coreene, în cadrul unui comunicat.
Coreea de Nord a efectuat exerciții cu o rachetă balistică
Ieri, 25 septembrie, Coreea de Nord a realizat un tir de rachetă balistică, în ciuda faptului că a primit numeroase sancțiuni din cauza programelor de dezvoltare nucleară.
Mai mult decât atât, Seul, Capitala Coreei de Sud, susține că Pyongyang, un oraș din Coreea de Nord, se pregătește să lanseze, din submarin, o rachetă balistică, testată în luna mai.
La începutul anului 2022, Coreea de Nord a spus clar și răspicat faptul că nu va renunța niciodată la arsenalul nuclear de care dispune, consacrând legea nucleară ca o doctrină a „primului atac”. Cu toate că aliații au justificat exercițiile făcute ca fiind defensive, Coreea de Nord susține că acestea sunt, de fapt, antrenamente pentru invazie.
În luna august a acestui an, Statele Unite ale Americi și Coreea de Nord au organizat, pentru prima dată din anul 2018, cele mai mari exerciții militare comune.