Statele Unite ale Americii trimit tehnică militară, în România și în Bulgaria. Mai multe exerciții militare urmează să fie desfășurate în cele două țări

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 dec 2023, 02:15

Princiala sursă de aprovizionare a trupelor NATO din Europa de Sud-Est este nava de marfă americană

Sursa: observatornews.ro

Statele Unite ale Americii urmează să trimită, în Bulgaria și în România, tehnică militară NATO. Ieri, 5 martie, în Portul Alexandroupolis, din partea de nord a Greciei, a ajuns o navă cu echipament militar american.

Statele Unite ale Americii vor trimite, în România și în Bulgaria, echipament militar NATO. Confom presei din Grecia, echipamentul militar care a ajuns în portul menționat anterior urmează să ajungă la noi, dar și la vecinii din sud.

Statele Unite ale Americii trimit echipament militar NATO pentru România și pentru Bulgaria

După ce echipamentul militar va ajunge în ambele țări, urmează să fie desfășurate exerciții militare ale Defender Europe și ale Alianței Atlantic Resolve 23.

Mai mult decât atât, princiala sursă de aprovizionare a trupelor NATO din Europa de Sud-Est este nava de marfă americană, iar numărul ambarcațiunilor care vor ajunge zilele următoare în același port este mai mare.

Citește și: SUA evaluează piloții din Ucraina pentru Avioane de vanatoare F-16!

Acestea vor transporta, în cotinuare, echipament militar NATO, echipament ce urmează să ajungă în partea de nord a Europei.

Tenica militară este alcătuită din: elicopetere de luptă, tunuri, tancuri, rachete și lansatoare de rachete multifuncționale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia: crimele de pe teritoriul țării au fost comise cu arme NATO

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat, prin intermediul unui comentariu făcut public, faptul că „sabotorii ucraineni” au comis joi, 2 martie, un act de „terorism revoltător”, în regiunea rusă Briansk, atunci când au comis mai multe crime ce au fost „cu ajutorul armelor NATO”.

Din cauza acestui lucru, se ia în calcul calificarea statelor membre ca fiind „complici la astfel de crime și sponsori ai terorismului”. De asemenea, Ministerul rus de Externe a mai precizat faptul că Ucraina va fi eliberată doar în momentul în care „amenințările” la adresa Rusiei vor fi eliminate de pe teritorul său.

„Această crimă nu va rămâne nepedepsită.

Washingtonul şi aliaţii săi din NATO continuă să îşi pună în aplicare în mod consecvent planurile geopolitice de distrugere a Rusiei, scop în care sunt din ce în ce mai activi în aprovizionarea Ucrainei cu arme, în antrenarea armatei ucrainene, în sprijinirea pupilelor lor de la Kiev în identificarea ţintelor şi în dirijarea loviturilor.

Citește și: China pentru sistemul propriu- Are de gand sa colaboreze cu Rusia?

În zona operaţiunii militare speciale, formaţiunile armate ucrainene lovesc civili cu arme americane, îi folosesc ca scuturi umane şi împuşcă prizonieri cu ele”, a transmis Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Antony Blinken, secretarul de stat american, s-a văzut, pentru prima dată de când a început războiul, cu Serghei Lavrov, omologul său, declarând că, atât timp cât războiul din Ucraina va continua, Statele Unite ale Americii vor continua să ofere ajutor militar Kievului.