Dereck Hogan s-a aflat la București la reuniunea Dialogului Strategic România -SUA, și a declarat că Statele Unite susține intrarea României în programul Visa Waiver.
SUA susține intrarea României în programul Visa Waiver
Aflat în București, unde a participat la reuniunea Dialogului Strategic România –SUA, Dereck Hogan a declarat că: Statele Unite sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil.
Citește și: Marcel Ciolacu PSD: rocada premierului 2023 “se va face cu certitudine”
Acesta a mai menționat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre acțiunile concrete pe care Guvernul României le poate întreprinde în această chestiune şi a adăugat că Executivul va da detalii. „Suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să realizăm până acum şi așteptăm să mergem mai departe”, a spus Dereck Hogan.
Dereck J. Hogan și-a arătat sprijinul pentru Republica Moldova
Dereck J. Hogan, a declarat, marți, într-o întâlnire cu jurnaliști români că angajamentul SUA față de suveranitatea și integritatea teritoriale ale Republicii Moldova este unul ferm.
Acesta a oferit ulterior detalii despre discuții, dar a făcut și precizări cu privire la situația tensionată din Republica Moldova și acțiunile recente ale Rusiei de destabilizarea a acesteia. Ce află serviciile de informații americane în acest sens, va fi transmis Chișinăului, a spus el.
Citește și: Guvernul vrea să ofere un ajutor de stat operatorilor care vor să investească în turismul balnear
De asemenea, el a precizat că runda de discuții România – SUA a fost dominată de „amenințarea la adresa ordinii mondiale bazate pe reguli”, pe care o reprezintă invadarea Ucrainei de către Rusia.
Ambele guverne, a spus Dereck J. Hogan, văd drept vitale „eforturile de menținere a integrității teritoriale, suveranității, democrației și viabilității economice a Ucrainei”.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Casa Națională de Pensii oferă pensionarilor bilete de tratament! Vestea cea mare a fost dată
Temele Dialogului Strategic România – SUA au fost următoarele:
- Războiul Rusiei împotriva Ucrainei;
- strategia de securitate în regiunea Mării Negre;
- cooperarea energetică și în domeniul IT&C;
- chestiunea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA;
- amenințarea pe care o reprezintă influența destabilizatoare a Chinei;
Sursă: digi24.ro